ELBIL

Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland

En ny Tesla-fabrikk som skal levere elbiler til det europeiske markedet, skal ligge i Tyskland, sier Tesla-sjef Elon Musk.

Det kommer en ny Tesla-fabrikk for produksjon av batterier og biler i Tyskland. Bildet er fra Teslas fabrikk i Fremont, California.
Det kommer en ny Tesla-fabrikk for produksjon av batterier og biler i Tyskland. Bildet er fra Teslas fabrikk i Fremont, California. Foto: Tesla
13. nov. 2019 - 09:42

Musk sier en ny «gigantfabrikk» ska ligge i Berlin, nær en av flyplassene. Tesla skal også etablere en designavdeling i det aktuelle området.

– Alle vet at tysk ingeniørkunst er enestående, og det er noen av årsakene til at vi kommer til å legge vår gigantfabrikk i Europa i Tyskland, fortalte Musk under Germany's Golden Steering Wheel.

I fjor fortalte Wall Street Journal at bilprodusenten var i samtaler med et par tyske delstater om muligheten for å legge en større fabrikk i Tyskland.

Det er blitt meldt at selskapet håper å begynne den europeiske produksjonen i 2021, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Forrige måned startet Tesla elbilproduksjonen i Kina.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.