ELBIL

Tesla på klagetoppen i Norge

Samtidig som det stadig kommer flere Teslaer på norske bilveier, troner elbilgiganten på klagetoppen, opplyser Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet får mange klager fra Tesla-eiere.
Forbrukerrådet får mange klager fra Tesla-eiere. Foto: Fredrik Hagen/NTB
22. feb. 2024 - 10:29

– Klageandelen er høy, og det er tydelig at mange forbrukere opplever utfordringer med Tesla, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet og fortsetter:

– De tre merkene som havner på klagetoppen har alle hatt vekst i bilbestanden, noe som kan tyde på at det er litt for mange barnesykdommer på de nyere bilmodellene.

Tesla, Audi og BMW var alle på toppen av klagestatistikken i fjor. I andre enden er Toyota, som skiller seg med få klager til tross for mange biler på veien og høyt snittalder i bilparken.

I januar trådte imidlertid endringer i forbrukerlovgivningen i kraft. Blant annet kan ikke næringsdrivende selge bil med forbeholdet «selges som den er». I tillegg har det nye regelverket utvidet den omvendte bevisbyrden fra seks måneder til to år.

– Det betyr at feil og mangler som oppstår de første to årene antas å være selgers ansvar. Om selger ikke vil stå for utbedring er det de som må bevise at feilen ikke er selgers ansvar. Dette gjør det mye lettere å være forbruker i bilmarkedet, sier Iversen, som håper det vil bidra til færre klager de neste årene.

Togtrafikken står på Østlandet som følge av snøen onsdag. Her fra Oslo sentrum onsdag morgen.
Les også

Togtrafikken på Østlandet er så smått i gang igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.