MOTOR

Tesla lanserer familiebil

27. mars 2009 - 14:09

Tesla Roadster er velkjent til og med for dem som ikke tilhører elbilmenigheten: En miljøbil med sportsbilprestasjoner som har fått pr-drahjelp fra både Frederic Hauge og Erik Solheim.

Hauge og Bono fronter superbil

Nå følger det amerikanske selskapet opp med en mer familievennlig variant til toseteren.

Torsdag viste Tesla Motors fram den lenge varslede Model S for første gang.

Les også: Tesla på vei til Norge

Sju seter - 48 mil

Dette er en femdørs kombi med 5+2 seter. Og like viktig: Ifølge Tesla skal toppmodellen ha batterikapasitet nok til å kjøre 300 miles (482 km) på en lading.

Model S skal komme i tre batterivarianter, med rekkevidde på henholdsvis 160, 230 og 300 miles. Standardvarianten anslås å få en prislapp på 50.000 dollar (330.000 kroner). Med andre ord halve prisen av Roadster.

Den skal klare 0-96 km/t på under seks sekunder med en elektronisk begrenset toppfart på 210 km/t.

Etter planen skal Model S komme for salg i 2011. Samtidig skal det nevnes at modellen var egentlig berammet for 2010, og at Tesla har hatt store finans- og produksjonsproblemer med sin Roadster som fortsatt kun er levert i 2-300 eksemplarer.

Les også:

Surfebrett og sykkel

I pressemeldingen forteller Tesla at de legger opp til både hurtiglading og eventuelt hurtig batteribytte på Model S.

For øvrig har det californiabaserte selskapet en med norske øyne noe underlig måte å presentere plassmulighetene i Model S på:

– Når baksetene slås ned har kan den frakte både en 50-tommers flatskjerm, en terrengsykkel og et surfebrett samtidig, skryter Tesla Motors i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.