ELBIL

Tesla bedt om å tilbakekalle biler med defekt skjerm

Det amerikanske veivesenet ber Tesla tilbakekalle 158.000 biler. 

Elbilprodusenten Tesla er bedt om å tilbakekalle om lag 158.000 biler som det amerikanske veivesenet mener har en feil med berøringsskjermene.
Elbilprodusenten Tesla er bedt om å tilbakekalle om lag 158.000 biler som det amerikanske veivesenet mener har en feil med berøringsskjermene. Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen/NTB
14. jan. 2021 - 07:15

Det amerikanske veivesenet ber elbilprodusenten Tesla tilbakekalle om lag 158.000 biler på grunn av en feil med berøringsskjermene.

Skjermene kan gå i svart og det anses som en sikkerhetsrisiko fordi ryggekameraet ikke lenger er tilgjengelig, skriver National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i et brev til Tesla.

Etaten ønsker ikke å kommentere brevet, som regnes som et steg i retning en offentlig høring og rettslig skritt.

Eksperter sier brevet betyr at Tesla har motsatt seg en tilbakekalling det amerikanske veivesenet mener er nødvendig.

Minnekort skaper problemer

I juni startet etaten en undersøkelse etter klager om at den store skjermen i midtkonsollen på Teslas biler kunne gå i svart. Problemet skyldes et minnekort som er benyttet i skjermene på S og X produsert fram til 2018.

Det har kommet i alt 12.000 klager i USA som dreier seg om skjermene, ifølge brevet.

Problemet er forsøkt løst med en oppdatering, men NHTSA sier det ikke er tilstrekkelig fordi problemet er at tilgangen til ryggekameraet, som er lovpålagt, kuttes, skriver The Verge.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.