T2

Telenor spanderer Wikipedia

SAMMEN OM KUNNSKAP: Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og mobilsjefen i Wikimedia Fundation Kul Wadhwa, møttes i Barcelona for å stå sammen om det glade budskap.
SAMMEN OM KUNNSKAP: Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og mobilsjefen i Wikimedia Fundation Kul Wadhwa, møttes i Barcelona for å stå sammen om det glade budskap. Bilde: Telenor

Telenor har inngått et samarbeid med Wikimedia Foundation og tar på seg spanderbuksene.

Selskapet skal gi bort teletrafikken gratis til brukere i Thailand, Malaysia, Pakistan, Bangladesh, India, Montenegro og Serbia som benytter Wikipedias mobile nettleksikon.

Sammen skal de sørge for at kundene får tilgang til kunnskap selv om de har liten betalingsevne.

Les også: 29 millioner nye abonnenter for Telenor

Lettversjon

Wikimedia Foundation har laget en egen tekstbasert mobilutgave av det store Wikipedia-nettleksikonet som er lett å overføre, selv på 2G-forbindelse.

Wikimedia Foundation har laget en egen tekstbasert mobilutgave av det store Wikipedia-nettleksikonet som er lett å overføre, selv på 2G-forbindelse. ENKELT: Den mobile versjonen av Wikipedia er tekstbasert og lette å transportere over mobilnettet. Telenor

Dessuten belaster det ikke datatrafikken så mye at bruken blir til hinder for andre datatjenester som Telenor tjener penger på.

– Vi ønsker å gjøre dette i de lokale markedene vi er tilstede som et ledd i å vise samfunnsansvar. I dag er ikke Wikipedia særlig utbredt i mange av disse landene fordi folk ikke har nettforbindelse, eller det koster for mye å bruke den. Sammen med Wikipedia tror vi dette gratistilbudet vil endrefolks bruksmønster. Samtidig håper vi at det vil stimulere til å videreutvikle leksikonet på lokale språk, sier global partnersjef i Telenor, Petter Johannessen.

Les også: Mini-basestasjoner vil bedre dekningen

Retter seg mot veldig mange

– Dette kommer til å bety mye for alle de 135 millioner mennesker som avtalen retter seg mot, sa Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas på pressekonferansen i Barcelona i forrige uke, under World Mobile Congress.

Selv om avtalen er veldig bra for Telenors fattige kunder, er nok dette også et godt salgsargument for folk som skal velge teleoperatør. En som kan tilby gratis kunnskap kan bli ganske fristende.

Telenor er det andre selskapet som inngår i en slik avtale med Wikimedia. To uker før annonserte franske Orange at de vil gjøre det samme for sine kunder i Afrika og i Midtøsten.

Les også: Hvem skal betale for bedre mobilnett?

Sjefen til Norge

Telenoravtalen kommer nok til å få mer vind i seilene når selve Wikipediasjefen, Jimmy Wales, kommer til Norge 23. april.

Les også:

Sier ja til private dingser på jobben

Norges 25 største nettsteder

Ingeniør-comeback i Telenor

Les mer om: