IT

Teknologiekspert kritiserer regjeringens mobilvern

Systemet krypterer bare telefonsamtaler - ikke SMS og datatrafikk.

Toppolitikerne har et krypteringssystem som beskytter mobilsamtalene deres, men systemet omfatter ikke SMS og datatrafikk.
Toppolitikerne har et krypteringssystem som beskytter mobilsamtalene deres, men systemet omfatter ikke SMS og datatrafikk. Bilde: Lise Åserud / NTB scanpix
15. des. 2014 - 08:55

Dermed kan de falske basestasjonene som Aftenposten har avslørt i Oslo sentrum, overvåke toppolitikernes datatrafikk, til tross for krypteringssystemet som kom på plass i fjor høst, melder NRK.

– Det virker rart at de bare har kryptert tale, og ikke tatt høyde for at også stortingspolitikere kommuniserer mye via for eksempel SMS og epost, sier Anders Brenna i Knowit.

Informasjonssjef Kjetil Berg Veire i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sier systemet ble valgt etter en avveining mellom sikkerhet og brukervennlighet.

– Løsningen ble valgt på bakgrunn av de funksjonelle kravene som brukerne hadde den gangen. Fordelen med den er at den kan brukes uavhengig av om du har Android- eller iOS-telefon, den er uavhengig av plattform, sier Veire.

Les også:

PST-sjef: – Vanskelig å avdekke overvåkingsutstyret

Dette er den første 4G-samtalen i Norge

Fiber på ny sjøkabel kan hindre svensk dataovervåking av nordmenn  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.