IT

Dette er den første 4G-samtalen i Norge

Demonstrerte ny teknologi.

Først med VoLTE: Telenor Norges nye teknologidirektør Magnus Zetterberg og sjefen for mobildivisjonen i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen tok den første samtalen over 4G i Norge.
Først med VoLTE: Telenor Norges nye teknologidirektør Magnus Zetterberg og sjefen for mobildivisjonen i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen tok den første samtalen over 4G i Norge. Bilde: ORV
10. des. 2014 - 11:29

Magnus Zetterberg, Telenor Norges nye teknologidirektør, som understreker at han dessverre ikke er i slekt med hockeyspilleren med samme etternavn, har gjennomført den første telefonsamtalen på VoLTE i Norge.

Foran pressefolk på Fornebu ringte han til leder for mobildivisjonen i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen, onsdag formiddag.

Les også: Slik ser norske kartdata ut i Minecraft

Raskere enn forventet

Samtalen er en beskjed om at Telenor nå kommer med VoLTE, mobilsamtaler over LTE eller 4G som de fleste kaller teknologien.

— Nå er det ikke bare en datatjeneste på toppen av et datanett, men det motsatte. Det er bra fordi alt på 4G har gått mye raskere enn vi regnet med. Spørsmålet er hva det betyr for kunden. Det første folk merker er øyeblikkelig oppkoblingstid. Det gir også bedre dekning fordi 4G-frekvensene kan tas i bruk til tale. Dessuten blir batterilevetiden i mobilen bedre. Og så er 4G-hastigheten tilgjengelig for andre tjenester mens man snakker. Og talekvaliteten er i HD-kvalitet, sier Zetterberg

Les også: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Bedre og bedre

I fremtiden får vi en enda bedre opplevelse ved at vi kan slå sammen frekvenser og øke ytelsen til brukeren betydelig.

— Det standardiserte grensesnittet med LTE gir også en fantastisk mulighet til å utvikle nye tjenester, sier Moan.

VoLTE vil også bidra til at det blir mindre problemer med handover, slik at det blir mindre risiko for at samtaler faller ut.

De to demonstrerte også at det fungerte med å ringe fra en 4G til en 3G. De vil ikke si når VoLTE blir lansert, men det er ikke lenge til indikerer de.

Les også: 

Det beste aktivitetsarmbåndet til nå

Slik velger du riktig batteripakke

Denne smartklokken er en mobil  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.