KARRIERE

Tariffbråk i Veritas

Illustrasjonsfoto: Det Norske Veritas'  hovedkontor på Høvik.
Illustrasjonsfoto: Det Norske Veritas' hovedkontor på Høvik. Bilde: Det Norske Veritas

- Mellomledere som siden i fjor har rykket opp i stilling har mistet 50.000 kroner i kompensasjon for overtid. Mange av våre medlemmer er forbannet over å gå ned i lønn, sier Nils H. Hallan, leder av Funksjonærforeningen i Det Norske Veritas, til Dagens Næringsliv.

Fjernet i fjor

Funksjonærforeningen har nå saksøkt Det Norske Veritas (DNV) for brudd på tariffavtalen. Saken er berammet i Asker og Bærum tingrett førstkommende torsdag.

Frem til i fjor beholdt mellomledere overtidskompensasjonen ved opprykk. Men 22 av 28 som rykket opp i fjor har mistet tillegget på 50.000 kroner. Hallan sier til Dagens Næringliv at han antar at også de 21 mellomlederne som har gjort videre opprykk siden nyttår har mistet kompensasjonen.

Prinsippsak

Tillegget ble fjernet da lønnssystemet i konsernet ble endret. Hallan mener dette er en prinsipiell sak, og at lønnssystemet i DNV er løpt løpsk.

Konsernsjef Henrik O. Madsen i DNV vil ikke uttale seg om saken før den er behandlet i retten, men sier at de og funksjonærforeningen er prinsipielt uenige om tolkningen av tariffavtalen.

Les mer om: