PUKK OG GRUS

Swerocks oppkjøp av Frøseth er gjennomført

1. juli gjennomførte Swerock AS oppkjøpet av 100 prosent av aksjene i Frøseth AS. Kjøpsavtalen ble inngått 31. mai tidligere i år. Konkurransetilsynet hadde ingen innvendinger mot oppkjøpet og transaksjonen kunne nå gjennomføres.

Frøseth har ni uttak for pukk og grus på Innherred i Nord-Trøndelag og et asfaltverk i Verdal. Bildet er fra Hello pukkverk i Verdal.
Frøseth har ni uttak for pukk og grus på Innherred i Nord-Trøndelag og et asfaltverk i Verdal. Bildet er fra Hello pukkverk i Verdal. Foto: Frøseth
1. juli 2021 - 13:52

Frøseth har virksomhet innen pukk og grus samt asfalt, med ni uttak for pukk og grus på Innherred i Nord-Trøndelag og et asfaltverk i Verdal. Frøseth videreføres som eget selskap og Arild Frøseth fortsetter som daglig leder.

– Med dette oppkjøpet styrker vi vår tilstedeværelse i Trøndelag. Swerock har en ambisjon om vekst og når vi fikk muligheten til å kjøpe Frøseth, var det en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss. Vi har samarbeidet godt med Frøseth i mange år og vi vet at dette er et veldrevet selskap med kompetente ansatte, sier adm. direktør Swerock Karl-Gunnar Karlsson i en pressemelding.

– Nå gleder vi oss til å videreutvikle Frøseth sammen med vår øvrige virksomhet innen asfalt og pukk & grus i Trøndelag. Selv om vi med oppkjøpet av Frøseth får tilgang til blant annet nye steinbrudd og grustak, er den viktigste ressursen selskapets ansatte. Jeg ønsker alle ansatte i Frøseth hjertelig velkommen til Swerock og Peab-familien, sier Karlsson.

– Nå ser vi frem til å bli en del av Swerock og Peab og dra nytte av deres kompetanse og ressurser. Ambisjonen er at virksomheten i Trøndelag skal vokse videre, sier Arild Frøseth, daglig leder og deleier i Frøseth.

Finlands forsvarsminister Antti Häkkänen, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og den svenske forsvarsministeren Pål Jonson på grensen mellom Finland, Norge og Sverige i forbindelse med Nato-øvelsen Nordic Response
Les også

Finland skal lagre militært utstyr i Norge

Frøseth og Swerock

Frøseth omsatte i 2020 for 104 millioner kroner og har 40 ansatte. Arild Frøseth og Svein Eggen eier hver 50 prosent av aksjene i Frøseth AS gjennom sine respektive holdingselskaper.

Swerock er en del av Peab-konsernet og har virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Selskapet har flere virksomhetsområder, hvorav de største er pukk og grus, samt betong. I Norge har Swerock i dag 40 ansatte, 29 uttak for pukk og grus og tre betongfabrikker. I Trøndelag har Swerock et uttak i Verrabotn.

Peab er et børsnotert svensk selskap som driver virksomhet innen bygg og anlegg i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Selskapet omsatte i 2020 for 57 milliarder svenske kroner og har 16.000 ansatte. Peab har fire forretningsområder; Anlegg, Bygg, Eiendomsutvikling og Industri. Swerock tilhører forretningsområdet Industri.

I Norge hadde Peab en samlet omsetning på cirka 7,5 milliarder kroner i 2020 og rundt 1800 ansatte. I Trøndelag har Peab en omfattende anleggsvirksomhet hvorav det største pågående prosjektet er utbygging av ny E6 fra Kvål til Melhus for Nye Veier.

Oberst Martin Tesli (til venstre) mener mangelen på personell begynner å bli kritisk. Her i samtale med sjef for Natos militærkomité admiral Rob Bauer. I bakgrunnen et F-35-fly. Bildene er tatt i shelter på Ørland flystasjon.
Les også

Tror det vil ta årevis å få nok folk til å drifte flyene vi har bestilt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.