Svinøybrua i Svolvær blir rehabilitert

Den 359 meter lange Svinøybrua i Svolvær trenger rehabilitering etter mer enn 50 års trofast tjeneste. Det blir en stor jobb som omfatter alle deler av brua. Anbudsfristen er satt til 4. juli.

Svinøybrua er et kjent landemerke i Svolvær. Den er i forbausende god stand etter 52 års bruk, men nå trenger den rehabilitering.
Svinøybrua er et kjent landemerke i Svolvær. Den er i forbausende god stand etter 52 års bruk, men nå trenger den rehabilitering. Bilde: WIkipedia
Anders Haakonsen
23. mai 2016 - 14:48

Svinøybrua er en kommunal bru. Den knytter øya den er oppkalt etter til resten av Svolvær. Brua har mange spenn. Det lengste er 24 meter langt. Under det er det et 19 meter høyt seilingsløp.

Brua ble åpnet i 1964. Siden har den stått utsatt til for naturkreftene, men den har "stått han av" bedre enn mange nyere bruer.

- Den er i usedvanlig fin stand til å være så gammel. De som bygde den må ha gjort en veldig god jobb, sier ingeniør Leif Harald Fredheim i Multiconsult. Han har vurdert tilstanden på brua for Vågan kommune.

- Hva består oppdraget i?

- Skadet betong skal meisles bort inn til armeringen. Deretter skal armeningen rengjøres før det legges på ny betong. Kjørebanen skal det ikke gjøres noe med. Membran og asfalt er nylig skiftet ut.

- Hva med stål?

- Rekkverket skal repareres der det er skader. Etterpå skal hele rekkverket overflatebehandles, sier Fredheim.

I følge byggherrens overslag vil entreprisekostnadene komme på mellom 20 og 25 millioner kroner.

Arbeidet vil ta ca. et år. Trafikken skal gå uhindret i anleggstiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.