OLJE OG GASS

Sverdrup-kontrakt for Reinertsen

 

Reinertsen skal levere til megaprosjektet Johan Sverdrup.
Reinertsen skal levere til megaprosjektet Johan Sverdrup. Bilde: Statoil
21. mars 2014 - 13:46

Reinertsen har i dag fått gladmeldingen som sikrer dem arbeid på et av de aller største norske industriprosjektene framover.

Det dreier seg om Johan Sverdrup-utbyggingen, som er et felt som på det meste vil stå for om lag 25 prosent av Norges oljeproduksjon.

Selskapet skal gjøre forprosjektering av av en oljerørledning til Mongstad, inklusiv landrør og fjordkryssinger over Fosnøya og Austrheim kommune, modifiisere terminalen på Mongstad og gjøre arbeider på en gassrørledning til Statpipe som knyttes til denne via en T-stasjon utenfor Kallstø.

Lykkelig

Kontrakten inneholder også en opsjon for detaljprosjektering.

Administrerende direktør Torkild Reinertsen vil ikke snakke mye om verdien av kontrakten, men avslører at det er snakk om noen titalls millioner i første fase.

– Det har vært en omfattende anbudsrunde. I denne typen prosjekter dekker vi alt med våre egne ressurser og er en av de får som kan gjøre dette. Så det er ikke noen overraskelse for oss at vi vinner, men vi er veldig glade for det. Denne kontrakten er svært viktig for oss, sier han til Teknisk Ukeblad.

Les også: Slik kan Johan Sverdrup-feltet se ut i 2025

30 års erfaring

Reinertsen har har erfaring med flere subsea infrastruktur- og ilandføringsprosjekter, deriblant Ormen Lange til Nyhamna, Snøhvit, Troll til Kollsnes og Haltenpipe til Tjeldbergodden.

Selskapet har avdelinger i Trondheim, Orkanger, Bergen, Hammerfest, Oslo, Murmansk og Sverige.

Les også:

ABB skal levere til tre Statoil-utbygginger

Nå skal Statoil «lande på Mars» igjen

Da megafunnet på Sverdrup ble gjort, hadde Talisman akkurat byttet bort sin andel  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.