OLJE OG GASS

ABB skal levere til tre Statoil-utbygginger

Aasta Hansteen-plattformen er blant Statoil-prosjektene som er under bygging i Sør-Korea, og som ABB skal levere telekommunikasjonssystemer til.
Aasta Hansteen-plattformen er blant Statoil-prosjektene som er under bygging i Sør-Korea, og som ABB skal levere telekommunikasjonssystemer til. Bilde: Statoil
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
11. mars 2014 - 08:57

For øyeblikket blir både Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner-prosjektene arbeidet på i Sør-Korea.

Prosjektene har også behov for telekommunikasjon – og i går kunne ABB melde om at de har signert kontrakter på samtlige tre utbyggingene.

– ABB skal levere utstyr som skal bidra til pålitelig intern og ekstern telekommunikasjon på tre Statoil-utbygginger på norsk og britisk sokkel, skrev ABB i en melding.

Leveransene vil pågå ut 2015.

Ble signert i fjor

Telekommunikasjonsleveranser inkluderer normalt datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer.

– ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon, skriver ABB i meldingen.

Her går det også frem at kontraktene ble signert mot slutten av fjoråret.

– De tre avtalene ble signert i fjerde kvartal 2013 og har en samlet verdi på rundt 390 millioner kroner. Kontraktene kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer på samtlige av Statoils norske offshoreinstallasjoner, heter det i meldingen.

Administrerende direktør Steffen Waal er svært fornøyd med kontraktene.

– Med disse avtalene styrker ABB sin posisjon som en ledende leverandør av telekommunikasjonsløsninger til olje- og gassindustrien. Akkurat nå leverer vi telekommunikasjon til prosjekter i Europa, Nord-Amerika, Asia og i Midt-Østen, noe som viser at norske leverandører er ettertraktede og konkurransedyktige, både hjemme og ute, sier Waal.

Les også: Nå skal Statoil «lande på Mars» igjen

Spar-plattform

De tre nye kontraktene er inngått med offshoreverft i Sør-Korea og innebærer at ABB er systemintegrator for telekommunikasjon på Aasta Hansteen og Gina Krog-utbyggingene på norsk sokkel, samt på Mariner-utbyggingen som ligger i britisk sektor.

Mens Mariner og Gina Krog vil være bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene vil bli bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), er Aasta Hansteen en sylindrisk SPAR-plattform.

Det er første gang en slik blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries.

– Foruten vår kraft- og automatiseringsvirksomhet har vi en bred portefølje av telekommunikasjonsløsninger, som bidrar til pålitelig og sikker kommunikasjon både for landanlegg og installasjoner langt til havs, sier Waal.

Les også:

De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Slik vil Rederiforbundet rekruttere 3000 nye riggansatte

Oljebransjens system for info-utveksling skal fornyes  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.