OFFSHORE

Styrker fagmiljøet på undervanns-metallurgi

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
31. jan. 2005 - 10:39

For Anne-Mette Tøndell var det helt naturlig å starte på realfagsstudier ved NTNU etter avsluttet videregående skole.

Etter eksamen i Trondheim startet hun jobbkarrieren ved TI i Oslo, og der arbeidet hun blant annet med skadeanalyser, materialprøving og kurs, og endte som gruppeleder for metalliske materialer.

Nå skal hun - mens hun pendler til og fra hjemmet i Drammen - assistere FMC Kongsberg Subsea i materialvalg og korrosjonsbeskyttelse for undervanns produksjonsanlegg. Videre skal hun vurdere og velge metoder for sveising og annen fabrikasjon, samt velge belegg for korrosjonsbeskyttelse og termisk isolasjon.

En viktig del av jobben blir dessuten å kvalifisere og følge opp underleverandører nasjonalt og internasjonalt på disse områdene, og – ikke minst spennende – å videreutvikle selskapets kompetanse på disse fagområder, i nært samarbeid med fagmiljøer i Norge og i utlandet.

Blinket ut FMC Kongsberg Subsea

Anne-Mette – som også er gift med en sivilingeniør og har to barn (2 og 5) - sier at hun alltid har bladd igjennom jobbseksjonen i Teknisk Ukeblad, uten egentlig å være på aktiv jobbjakt.

Tanken på en jobb i offshorebransjen, hadde imidlertid modnet en stund, og FMC Kongsberg Subsea var allerede blinket ut som et svært interessant fagmiljø. Annonsen FMC hadde i Teknisk Ukeblad fanget derfor stor interesse md en gang.

Selskapet trengte flere ansatte fordi de i løpet av 2004 fikk en rekke nye og utfordrende kontrakter i Norge og internasjonalt. Derfor ville de ifølge gruppeleder Sein Ramberg, utvide avdelingen med en medarbeider, i posisjoneringen som en ledende leverandør av undervannssystem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.