ENERGI

Strømselskap vil betale kunder opp til 50.000 for å stoppe fastprisavtale

Frykter konkurs om lukrativ fastprisavtale består.

Å kjøpe dyr strøm i Sør-Norge og selge den for en lavere pris, kan drive Meløy Energi mot konkurs. Nå vil selskapet kjøpe kundene ut av fastprisavtalene de har fått.
Å kjøpe dyr strøm i Sør-Norge og selge den for en lavere pris, kan drive Meløy Energi mot konkurs. Nå vil selskapet kjøpe kundene ut av fastprisavtalene de har fått. Foto: Gorm Kallestad/NTB
20. okt. 2022 - 07:45

Tidligere i år sikret nærmere 800 kunder i Sør-Norge seg et lukrativt fastpristilbud på 126 øre per kWh fra strømselskapet Meløy Energi.

NRK meldte i vår at tilbudet ved en feil ikke fjernet fra selskapets nettsider

Avtalene er blitt svært kostbare for Meløy Energi, som har måttet kjøpe dyr strøm i sør og deretter selgere den til kundene for en langt lavere pris.

Nå har selskapet sendt en e-post til fastpriskundene der de forklarer at dersom de ikke får avviklet fastprisavtalene, vil selskapet neppe overleve.

– Vi tok feil når vi vurderte at kraftprisene ikke vil øke så voldsomt og så raskt, som vi har sett det siste året. De mange gunstige fastprisavtalene vi solgte, medfører nå store tap for Meløy Energi. Om vi må fortsette å levere kraft til de av våre kunder som har inngått de aktuelle fastprisavtalene, så vil Meløy Energi etter all sannsynlighet ikke overleve vinteren, skriver selskapet på sine nettsider.

Meløy Energi har i dag rundt 1600 fastpriskunder. Nå får disse kundene tilbud om en engangsutbetaling basert på forventet, årlig normalforbruk og resterende løpetid på avtalen som kompensasjon for å akseptere overgang til en spotprisavtale. Etter det Europower erfarer, varierer kompensasjonsbeløpet mellom 2000 og 50.000 kroner.

Styreleder Rolf Inge Sleipnes  i Meløy Energi sier til NRK de ikke ser noen annen utvei enn å forsøke å kjøpe kundene ut av avtalene.

– Vi mener at dette tilbudet bidrar til å ivareta kundene på en god måte samtidig som det kan redde selskapet, sier han.

Hvis Meløy Energi går konkurs, vil fastprisavtalene uansett falle bort.

Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert.
Foto: Thomas Andersen / NTB
Les også

Brann i Sarpsborg stopper togene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.