KLIMA

Stormen Otto har stengt veier og hindret fly og ferger

Det voldsomme uværet Otto bringer med seg kraftige vindkast. Det har ført til store forsinkelser i luftfarten, og flere flygninger har blitt kansellert.

Uværet Otto førte til strømbrudd flere steder fredag ettermiddag. I Valand i Agder er gatelysene mørke og innendørs er det stearinlys som gjelder.
Uværet Otto førte til strømbrudd flere steder fredag ettermiddag. I Valand i Agder er gatelysene mørke og innendørs er det stearinlys som gjelder. Foto: NTB
18. feb. 2023 - 07:43

Uværet herjer over store deler av Sør-Norge. Politiet i Agder har rykket ut til et tre som falt over vestgående felt på E18 ved Grimstad. Veien ble raskt ryddet.

Ingen personer kom til skade ved hendelsen, men den skapte kø på motorveien i vestgående retning.

Natt til lørdag melder politiet i Trøndelag om svært glatte veier i Trondheimsområdet på grunn av underkjølt regn.

Det er ikke meldt om store skader eller ulykker som følge av uværet.

Store forsinkelser i luftfarten

Et SAS-fly fra Oslo til Haugesund ble i ettermiddag kansellert. I tillegg ble to av Norwegians flygninger til Stavanger og København innstilt, skriver VG.

Det har også vært store forsinkelser på Værnes flyplass, skriver Adresseavisen.

Ferger er innstilt på Vestlandet

Grafikk som viser området som er omfattet av farevarselet i forbindelse med ekstremværet “Ingunn” . Foto: Meteorologisk institutt / NTB
Les også

Rødt farevarsel: Venter uvanlig stor skade på bygg, infrastruktur og strømnett

Flere ferger har blitt innstilt på Vestlandet, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. Fergesambandet Mortavika-Arsvågen på E39 var stengt en periode, men ble åpnet igjen. Vegtrafikksentralen ber folk følge med på avgangene.

På E134 over Haukelifjell måtte Vegvesenet fjerne fastkjørte biler før de skulle prøve seg på kolonnekjøring, skriver NRK.

– Nå er det bare én bil igjen å fjerne før kolonnen kan begynne å kjøre, sa trafikkoperatør Anniken Island ved 20-tiden fredag kveld.

Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger

Ved femtiden natt til lørdag var E134 over Haukelifjell åpnet for vanlig trafikk og det var kolonnekjøring over riksvei 52 Hemsedal.

De øvrige fjellovergangene i Sør-Norge er stengt. Vegtrafikksentralen opplyser at det vil bli tatt en ny vurdering om åpning av riksvei 13 Vikafjell klokken 9 lørdag, og for riksvei 7 Hardangervidda klokka 10.

Color Line er innstilt

Uværet i nord fortsetter. Det er fortsatt innstilte fly tirsdag morgen.
Les også

Stormen i Nord-Norge: Stengte veier overalt – folk blir bedt om å la bilen stå

Tidligere på dagen kansellerte Color Line sine ruter. Fredagens avganger mellom Kristiansand og Hirtshals ble innstilt. I tillegg ble flere av avgangene mellom Larvik og Hirtshals kansellert.

– Vi jobber med å gi kundene de beste mulighetene slik som situasjonen er nå. Vi skulle selvsagt unngått dette, men Otto er ikke en vanlig værtype, så dette skjer ikke så ofte, sa Erik Brynhildsbakken i Color Line.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Avgangene fra Larvik til Hirtshals og retur lørdag er utsatt med fire-fem timer.

I Agder var det også flere som var uten strøm i løpet av fredagskvelden.

Stormen herjer i utlandet

Stormen herjer også andre steder i Europa. Det er ventet at uværet kan bli den kraftigste i Danmark på flere år, skriver dansk TV 2.

I Skottland har flere tusen mistet strømmen på grunn av uværet, skriver The Guardian.

Nyttårshelgen må beboere og reisende på Sørlandet være forberedt på krevende forhold når det kan komme opptil én meter snø.
Les også

Advarer bilister: Opptil én meter snø på Sør- og Østlandet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.