OLJE OG GASS

Storfusjon: Eni og Point Resources etablerer Norges fjerde største oljeselskap

– Vår Energi blir et av de største lete- og produksjonsselskapene i Norge, med betydelige ambisjoner.

Vår Energi blir det fjerde største selskapet på norsk kontinentalsokkel. llustrasjonsbilde fra Goliat-plattformen, det første oljeproduserende prosjektet i Barentshavet, hvor Eni er operatør.
Vår Energi blir det fjerde største selskapet på norsk kontinentalsokkel. llustrasjonsbilde fra Goliat-plattformen, det første oljeproduserende prosjektet i Barentshavet, hvor Eni er operatør. Foto: Eirik Helland Urke
2. juli 2018 - 11:41
Eni Norge og Point Resources slår seg sammen og etablerer det nye selskapet
Vår Energi – det fjerde største selskapet på norsk sokkel.
 
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det nye sammenslåtte selskapet får en daglig produksjon på rundt 180.000 fat fra 17 produserende olje- og gassfelt. Det vil gjøre til den fjerde største aktøren på norsk sokkel etter Equinor, Petoro og franske Total. Produksjonen er ventet å nå 250.000 fat innen 2023, opplyser Eni i en pressemelding, hvor gigantfusjonen blir kunngjort.

– Dette selskapet har store ambisjoner i Norge. Det er bra, fordi vi trenger et mangfold av aktører som både kan og vil skape verdier fra våre olje- og gassressurser framover, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til NTB.

Det sammenslåtte selskapet vil få en lisensportefølje med geografisk dekning fra Barentshavet i nord til Nordsjøen i sør.

– En av de største

– Vår Energi blir et av de største lete- og produksjonsselskapene i Norge, med betydelige ambisjoner for fremtiden. En stor portefølje av opererte og partneropererte felt, økt satsing på leteaktivitet og flere utbyggingsprosjekter betyr at selskapet vil fremstå som et av de mest spennende selskapene i industrien, sier administrerende Morten Mauritzen i Point Resources.

Point Resources er eid av HitecVision, Norges største oppkjøpsfond med en forvaltningskapital på 45 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Det nye selskapet vil få rundt 800 ansatte, inkludert offshore- og landansatte. Visepresident for produksjon Kristin F. Kragseth i Point Resources blir administrerende direktør i Vår Energi.

Venter vekst i Norge

Eni kommer til å eie over to tredjedeler, 69,6 prosent, av Vår Energi. HitecVision skal eie den resterende delen på 30,4 prosent.

– Dette er et vesentlig skritt fremover i vår strategi for å styrke Enis aktivitet i OECD-land med ytterligere oppstrømspotensial, slik som Norge. Kvaliteten i både organisasjonene og porteføljen, sammen med vekstmulighetene på norsk sokkel, vil legge grunnlaget for betydelig verdiskapning for aksjonærene i det sammenslåtte selskapet, sier konsernsjef Claudio Descalzi i italienske Eni.

Fusjonen forutsetter myndighetsgodkjenning og er ventet gjennomført i løpet av året.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.