BLOG

Stor oppdatering til iPhone er ute

Nå blir iPhone 3G sprek igjen, og iPad får multitasking.

22. nov. 2010 - 16:01

Apple slapp i dag løs nyeste versjon av iOS, altså iOS 4.2, som for mange har vært rimelig etterlengtet.

Spesielt for 3G-brukere er oppdateringen interessant. Eiere av denne telefonen fikk nemlig dårligere ytelse på lasset da de oppdaterte fra iPhone OS3 til iOS4, og dette skal det være gjort noe med i den nye versjonen.

Det har også dukket opp et par nye funksjoner i forhold til versjon 4.1. For eksempel får du nå en "Apple-versjon" av DLNA, kalt Airplay, som altså lar deg streame musikk og video til og fra en Apple TV-boks, om du skulle ha en slik stående i stua. Utover dette finner du "Game Center", som er et online spillnettverk der du kan utfordre venner, tøffe deg med achievments du har dratt i land og lignende, som Xbox Live, altså.

Ellers byr oppdateringen på forbedret kommunikasjon med enkelte printere, noe som skal gjøre det mulig å printe bilder og lignende ved hjelp av et par trykk - altså uten noen masete konfigurasjonsprosess i forkant.

Vi har ikke tenkt å ramse opp hver minste endring som kommer i 4.2-versjonen. Dette har Apple presentert ganske så pent selv.

Massiv iPad-oppdatering

Foruten iPhone 3G, er det iPad som får mest utbytte av oppdateringen. Denne er ikke oppdatert med de to siste iOS-versjonene, så her får du alle funksjoner som har kommet i disse på plass. Ifølge Apple er det snakk om over 100 forbedringer, deriblant muligheter for multitasking.

Om du har en iPhone eller iPad er det altså bare å smekke opp iTunes og få ned oppdateringen ved første anledning.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.