Stor oppdatering til iPhone er ute

Nå blir iPhone 3G sprek igjen, og iPad får multitasking.

Stor oppdatering til iPhone er ute

Nå blir iPhone 3G sprek igjen, og iPad får multitasking.

Apple slapp i dag løs nyeste versjon av iOS, altså iOS 4.2, som for mange har vært rimelig etterlengtet.

Spesielt for 3G-brukere er oppdateringen interessant. Eiere av denne telefonen fikk nemlig dårligere ytelse på lasset da de oppdaterte fra iPhone OS3 til iOS4, og dette skal det være gjort noe med i den nye versjonen.

Det har også dukket opp et par nye funksjoner i forhold til versjon 4.1. For eksempel får du nå en "Apple-versjon" av DLNA, kalt Airplay, som altså lar deg streame musikk og video til og fra en Apple TV-boks, om du skulle ha en slik stående i stua. Utover dette finner du "Game Center", som er et online spillnettverk der du kan utfordre venner, tøffe deg med achievments du har dratt i land og lignende, som Xbox Live, altså.

Ellers byr oppdateringen på forbedret kommunikasjon med enkelte printere, noe som skal gjøre det mulig å printe bilder og lignende ved hjelp av et par trykk - altså uten noen masete konfigurasjonsprosess i forkant.

Vi har ikke tenkt å ramse opp hver minste endring som kommer i 4.2-versjonen. Dette har Apple presentert ganske så pent selv.

Massiv iPad-oppdatering

Foruten iPhone 3G, er det iPad som får mest utbytte av oppdateringen. Denne er ikke oppdatert med de to siste iOS-versjonene, så her får du alle funksjoner som har kommet i disse på plass. Ifølge Apple er det snakk om over 100 forbedringer, deriblant muligheter for multitasking.

Om du har en iPhone eller iPad er det altså bare å smekke opp iTunes og få ned oppdateringen ved første anledning.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå