FORSVAR

Stoltenberg svarer Trump: – Undergraver hele alliansens sikkerhet

Enhver antydning om at Nato-allierte ikke vil forsvare hverandre, undergraver hele alliansens sikkerhet, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, sier Stoltenberg i et svar til Trumps uttalelser.
Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, sier Stoltenberg i et svar til Trumps uttalelser. Foto: NTB
11. feb. 2024 - 16:19

Stoltenberg kommer med kommentaren etter et utspill fra USAs tidligere president Donald Trump.

På et valgkampmøte hevdet Trump at han i sin tid som president ga beskjed til et stort Nato-land om at USA ikke kom til å beskytte det i et russisk angrep hvis de ikke investerte nok i forsvar.

Trump sa at han heller ville oppfordre Russland «til å gjøre akkurat hva faen de ville». Han sa ikke hvilket land han snakket om.

Stoltenberg antyder at utspillet setter amerikanske og europeiske liv i fare.

– Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, sier Stoltenberg.

Også Polens forsvarsminister har reagert på Trumps utspill.

– Ingen valgkamp er en unnskyldning for å leke med sikkerheten til alliansen, skriver forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz på X, tidligere Twitter.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.