SAMFERDSEL

Stine Undrum sier opp som direktør i Bane Nor: – Mangler motivasjon

Stine Undrum slutter i jobben som utbyggingsdirektør i Bane Nor. Hun har vært mye i mediene i forbindelse med utbyggingen av Follobanen.

Gorm Frimannslund og Stine Undrum i Bane Nor. Begge har nå trukket seg fra sine stillinger.
Gorm Frimannslund og Stine Undrum i Bane Nor. Begge har nå trukket seg fra sine stillinger. Foto: Eirik Helland Urke
24. mars 2023 - 11:42

Undrum forteller at beslutningen har «modnet over tid, etter et krevende år som har vært preget av for mye jobb og for liten tid til alt annet». Hun sier det har tæret på og at hun ønsker mer tid for seg selv og familien.

– Konklusjonen er at jeg mangler motivasjonen som kreves til å fortsette å lede og utvikle utbyggingsdivisjonen i Bane Nor videre, sier Undrum i en pressemelding.

Fram til påske

Undrum kommer til å jobbe fullt fram til påske, men har fått arbeidsfritak fra jobben som leder for utbygging i oppsigelsesperioden på seks måneder. Hun vil i den perioden være til disposisjon for konsernsjefen.

– Nå ønsker jeg litt tid til å slappe godt av, og etter hvert finne ut hva jeg har lyst til å gjøre fremover, sier hun.

Tidligere denne måneden sluttet Gorm Frimannslund som toppsjef i Bane Nor. Han har betegnet problemene på Follobanen som en krise for selskapet.

Stine Undrum i Bane Nor sier hun nå ønsker tid til å slappe av og finne ut av hva hun skal gjøre videre. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Stine Undrum i Bane Nor sier hun nå ønsker tid til å slappe av og finne ut av hva hun skal gjøre videre. Foto:  Eirik Helland Urke

Follobanen måtte stenge 19. desember i fjor, rundt én uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk. Først 5. mars kunne strekningen åpnes igjen for normal trafikk.

– Beklagelig

Fungerende konsernsjef Henning Bråtebæk betegner det som beklagelig at Undrum slutter, etter å ha vært i det daværende Jernbaneverket og senere Bane Nor i 16 år.

– Den kompetansen og erfaringen som forsvinner med Stine, hadde vi hatt veldig god bruk for i det videre arbeidet i Bane Nor Jeg er klar over at hun har hatt et voldsomt arbeidspress over lang tid, så det er samtidig forståelig at hun ønsker en ny retning, sier Bråtebæk.

Bettina Sandvin, som i dag er prosjektdirektør i Utbygging Øst, skal fungere i rollen som konserndirektør for utbygging

En befolkning som er mentalt forberedt på krig, virker mer avskrekkende, mener Norges Nato-ambassadør Anita Nergaard.
Les også

Nato-ambassadør: Nordmenn må forberede seg bedre på krise

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.