INDUSTRI

Stein Lier-Hansens advokat ber Økokrim vurdere å åpne etterforskning

Tidligere administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil at Økokrim skal vurdere om det er grunn til å åpne etterforskning mot ham.

Stein Lier-Hansen sluttet som administrerende direktør i Norsk Industri i høst.
Stein Lier-Hansen sluttet som administrerende direktør i Norsk Industri i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
16. feb. 2024 - 11:02

– Stein Lier-Hansen har ikke tillit til den prosessen som er igangsatt av Norsk Industri og deres revisjonsselskap. Og han trenger at saken vurderes av en objektiv tredjepart med kompetanse på de aktuelle temaene, sier advokat Stian Berger Røsland til E24.

– Lier-Hansen opplever at det er skapt et inntrykk av at hans relasjonsarbeid i Norsk Industri kan ha overtrådt straffeloven. Han håper Økokrim kan gjøre en objektiv vurdering, sier han.

Bransjeorganisasjonen Norsk Industri har satt i gang undersøkelser av en leieavtale som ga tilgang til en hytte og et jaktområde på Hardangervidda, samt bruk av sjøfly til og fra området.

«Helt innenfor»

Norsk Industri og den tidligere direktøren brukte 10,7 millioner kroner på «relasjonsaktiviteter» med jakt og fiske fra 2015 til 2023.

Styret i Norsk Industri, som er en medlemsorganisasjon for bedrifter i industrien og oljenæringen, avsluttet avtalen i fjor høst, og styreleder Ståle Kyllingstad har kritisert den.

Lier-Hansen har tidligere sagt at han mener avtalen var «helt innenfor», og at administrasjonen i Norsk Industri var kjent med den.

Forvarsminster Bjørn Arild Gram under fremleggelsen av de årlige risikovurderingene tidligere denne uken.
Les også

Norge skal trene ukrainske marinesoldater

– Gjør egne vurderinger

Økokrim bekrefter at de har fått en henvendelse om saken.

– Økokrim følger til enhver tid med det som fremkommer i offentligheten. Vi merker oss at advokatene til Lier-Hansen ønsker etterforskning og kan bekrefte å ha mottatt en slik henvendelse, skriver Økokrim-sjef Pål Lønseth i en e-post til TV 2.

– Vi gjør fortløpende våre egne vurderinger og har ingen ytterligere kommentar, skriver han videre.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.