INDUSTRI

Stein Lier-Hansen går av som leder i Norsk Industri – starter i Bellona

– Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han, sier styreleder Ståle Kyllingstad.

Stein Lier-Hansen går av som leder i Norsk Industri.
Stein Lier-Hansen går av som leder i Norsk Industri. Foto: NTB
1. des. 2023 - 10:40

– Etter mer enn 20 år, tenker jeg tiden er riktig for å levere stafettpinnen videre. Jeg ser fram til å få mer tid til egne aktiviteter, i tillegg til at jeg også får noe mer fritid. For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren, sier Lier-Hansen i en pressemelding fra Norsk Industri.

Lier-Hansen slutter ved nyttår, opplyser organisasjonen. Styret har startet arbeidet med å finne en etterfølger, og nåværende bransje- og industripolitisk direktør, Knut E. Sunde, vil lede Norsk Industri til ny administrerende direktør er på plass.

Lier-Hansen vil fortsatt være tilgjengelig for Norsk Industri en periode fremover.

Til VG sier Lier-Hansen at han nå skal jobbe for Bellona.

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø.

– Sentral

Lier-Hansen fyller 69 år neste år. Han begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004. I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som administrerende direktør.

– Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han. Som leder for Norsk Industri har han vært sentral på arbeidsgiversiden i de årvisse lønns- og tarifforhandlingene. Han fortjener en stor takk for innsatsen, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri, i meldingen.

Det var E24 som først meldte om saken.

Stein Lier-Hansen.
Les også

Vil ha Økokrim på banen: – Har ikke tillit til prosessen som er igangsatt av Norsk Industri

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.