OLJE OG GASS

Statoils signalbygg i Harstad vil koste 300 millioner kroner

Snart er byggingen i gang.

Slik vil det nye signalbygget til Statoil se ut ifølge utbyggeren Kaarbø Eiendom. Bygget vil koste rundt 300 millioner kroner.
Slik vil det nye signalbygget til Statoil se ut ifølge utbyggeren Kaarbø Eiendom. Bygget vil koste rundt 300 millioner kroner. Bilde: Kaarbø Eiendom
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
19. aug. 2015 - 10:54

2. september blir grunnsteinen for Statoils nye regionkontor for nordområdene lagt ned i Harstad.

Ordfører Marianne Bremnes, Statoils sjef i Nord-Norge, Anita Stenhaug samt lærling ved Hamek i Harstad, Christoffer Robertsen er med på markeringen.

Utbyggeren, Kaarbø Eiendom skriver i dag i en pressemelding at bygget er kostnadsberegnet til 300 millioner kroner og at bygget blir liggende sentralt i byen.

Les også: Mistet oljejobben, fikk langt høyere lønn i kommunen

15 års avtale

– Den sentrumsnære beliggenheten vil ha stor betydning for videreføringen av byutviklingen i Harstad, og vil gi ringvirkninger for utviklingen i hele regionen, heter det i meldingen fra Kaarbø Eiendom.

Kaarbø er eid av Harstad Skipsindustri og Tinius Harstad AS.

– Statoil har tegnet kontrakt med oss om leie av nytt signalbygg. Avtalen løper i 15 år, heter det i meldingen.

Les også: – Oljearbeidernes løsninger har vært alt for dyre

– Som en skulptur

Eiendomsselskapet skriver videre at Statoil har valgt å la sin nordområdesatsing ha utspring i sjøkanten sentralt i byen.

De mener nybygget vil være sterkt eksponert fra innseilingen til byen.

– Bygget vil fremstå som en skulptur i det omsluttende landskapet. Bygget skal ferdigstilles og romme 600 kontorplasser, ifølge Kaarbø Eiendom.

Les også: På dette feltet vil de ha så få arbeidere offshore som mulig

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.