OLJE OG GASS

Statoil sikret Canada-lisenser

Statoil er nå inne i flere lisenser i Canada-Newfoundland. Nå skal selskapet lete sammen med Repsol Canada og Chevron Canada.
Statoil er nå inne i flere lisenser i Canada-Newfoundland. Nå skal selskapet lete sammen med Repsol Canada og Chevron Canada. Bilde: Wkipedia Commons

De tre partnerne leverte det vinnende budet for de to lisensene i Flemish Pass-bassenget utenfor kysten av Newfoundland og Labrador.

Operatør

Lisensrunden er et resultat av et områdesalg foretatt av Canada-Newfoundland and Labrador Offshore Petroleum Board.

Statoil blir operatør for begge lisenser, med 50 prosent andel, mens Chevron Canada har 40 prosent andel og Repsol Canada har 10 prosent andel.

Kanadiske andeler til Statoil

Gjort funn

Statoil har allerede gjort et funn like vest for lisensene. Selskapet er fornøyd med å styrke porteføljen i Flemish Pass-området.

– Dette gir lovende vekstmuligheter nær Mizzen-funnet vårt, styrker vår leteportefølje i regionen, og styrker opp under Statoils ambisjon om å bygge opp betydelig posisjon i nye områder til havs, sier Erik Finnstrom, Statoils letedirektør for Nord-Amerika.

Canada Newfoundland Statoil
Statoil leverte det vinnende budet for to lisenser i Flemish Pass-bassenget offshore Canada. Statoil

Partner i produsent

Statoil er også partner i de to produserende feltene, Terra Nova og Hibernia, samt utbyggingsprosjektene Hibernia Southern Extension og Hebron.

Tegner betongunderstell til Canada

Trøbbel med nordsjøhelikopter

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.