OLJE OG GASS

Kanadiske andeler til Statoil

Arkivfoto: Hiberniaplattformen utenfor Canada. De 16 tennene skal beskytte mot isfjell.
Arkivfoto: Hiberniaplattformen utenfor Canada. De 16 tennene skal beskytte mot isfjell. Bilde: www.hibernia.ca
Ole K. Helgesen
2. des. 2010 - 15:02
Vis mer

Lisensene omfatter en Significant Discovery Licence (SDL) og tre letelisenser utenfor kysten av Newfoundland, og ble tildelt under et områdesalg holdt av Canada-Newfoundland and Labrador Offshore Petroleum Board (C-NLOPB).

– Vi er svært fornøyde med å ha lykkes i å få nye lisenser i havområdet utenfor Newfoundland, sier Tim Dodson, direktør for global letevirksomhet i Statoil, i en melding.

Operatør i to lisenser

– Disse nye lisensene gir muligheter for videre vekst nær Mizzen-funnet i Flemish Pass-bassenget, og nær eksisterende infrastruktur i Jeanne d’Arc-bassenget, i tillegg til frontier muligheter i nye områder i et lovende basseng. Vi ser fram til å utforske disse sammen med våre partnere og i nært samarbeid med myndighetene, sier han.

Statoil blir operatør for lisensen som ligger i nærheten av Mizzen-funnet med en andel på 65 prosent og Husky Oil er partner. I lisensen som ligger i den nordlige delen av Flemish Pass-bassenget skal Statoil også være operatør med en andel på 75 prosent og med Repsol som partner.

Partner med Suncor

Statoil er partner i boringen av Ballicatter-brønnen som foregår i Jeanne d’Arc-bassenget, der Suncor Energy er operatør. Som operatør planlegger Statoil å bore en brønn i Mizzen-funnet som ligger i Flemish Pass-bassenget, og en brønn i Fiddlehead-lisensen i Jeanne d’Arc-bassenget i 2011/2012.

– Dette er et nytt skritt framover for Statoil i utviklingen og utvidelsen av leteporteføljen vår utenfor kysten av Canada. Dette viser vårt engasjement for å utforske området og vår ambisjon om å bli operatør for et felt i produksjon utenfor kysten av Newfoundland, sier Hege Rognø, som leder Statoils offshore-virksomhet i Canada.

Statoil er også partner i to produserende offshore-felt, Terra Nova og Hibernia, og i utbyggingen av feltene Hibernia Southern Extension og Hebron.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.