Statoil selger oljeplattform på finn.no

Statoil selger oljeplattform på finn.no
20 ROM OG UTVIKLINGSMULIGHETER: Statoil selger oljeplattformen Huldra med én krone i utropspris. Bilde: Kjetil Alsvik - Statoil

Det er ikke bare bokhyller og flybilletter du kan få billig på finn.no. For første gang legges en oljeplattform ut for salg. I salgsprospektet reklamerer Statoil både med 20 rom, 360 graders panoramautsikt til Nordsjøen og helikopterplass. Utropsprisen er én krone.

I prospektet beskrives plattformen som jevnlig vedlikeholdt. Det står at den "framstår som en moderne og fornuftig løsning". Adkomst er også beskrevet. "Med båt, ta vest fra Bergen, ut i havet. Ta til venstre når du kommer til Veslefrikkplattformen og fortsett 16 kilometer."

Snart tomt

Bakgrunnen for salget er at Statoil legger ned driften på Huldra-feltet utenfor Bergen i 2014, og ønsker gjenbruk framfor opphogging av plattformen. Huldra er ti år gammel, men brukbar i flere år til, skriver Statoil på sine hjemmesider.
– Vi kunne selvfølgelig skrapet den, men den ble satt i produksjon i 2001 og er nokså ny. Vi tror derfor det er større muligheter for at noen kan gjøre seg nytte av den, enn å få den opphogget på et verksted, sier Nilsson til Bergens Tidende.

Selskapet mener det bare er fantasien som setter grenser for hva man kan bruke en plattform til, og understreker overfor TV2 at de vurderer seriøse bud.

Må flyttes

Kjøper er pliktig å flytte plattformen til et annet sted, og Statoil understreker at levering ikke er inkludert i prisen.

Les mer om: