OLJE OG GASS

Statoil følger pålegg

ENIG: Konserndirektør i Statoil, Øystein Michelsen, erkjenner at de har forbedringspotensial. Han er konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge.
ENIG: Konserndirektør i Statoil, Øystein Michelsen, erkjenner at de har forbedringspotensial. Han er konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge. Bilde: Anders J. Steensen
Tore Stensvold
19. nov. 2010 - 13:18

Selskapet skal etablere et eget prosjekt med verneombud og ledelse som skal følge opp og gjennomføre tiltak.

– Vi går nå gjennom rapporten, og vil følge opp pålegg som er varslet og de tiltak som er identifisert i vår egen granskning og myndighetenes tilsynsrapport, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, til Statoils egen hjemmeside.

Les også: Kraftig dom over Statoil

Samme konklusjon

Statoil hevder at Ptils konklusjon og deres egen er lik i oppfatningen av at planlegging av bore- og kompletteringsoperasjonene i brønn C-06 A ble gjennomført med alvorlige mangler.

Manglene er knyttet til for dårlig styring av risiko og endringskontroll, erfaringsoverføring og bruk av kompetanse, kjennskap og etterlevelse av styrende dokumenter, og dokumentering av beslutninger.

Erkjennelse

– Funnene i rapportene er alvorlige og viser at vi må forbedre oss innen ledelse, etterlevelse og risikovurderinger, sier Michelsen.

Les mer: Bellona anmelder Statoil

Ptil med knusende Gullfaks-rapport

– Både Petroleumstilsynet og Statoil så faretegnene

– Vi har fulgt opp

Statoil ignorerte Petroleumstilsynet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.