PROSJEKTER

Statens vegvesen: Minimalt med koronastopp i veiprosjekter

Gode smitterutiner på veganleggene til Statens vegvesen har gitt svært gode resultater.

 Riksvei 3/25 er et av prosjektene til Statens vegvesen som har pågått uten koronastopp i 2020.
Riksvei 3/25 er et av prosjektene til Statens vegvesen som har pågått uten koronastopp i 2020. Foto: Karoline Celius/Skanska
17. des. 2020 - 15:13

48 av 53 veianlegg på over 200 millioner kroner har håndtert koronapandemien uten anleggsstans i 2020, melder Vegvesenet i en pressemelding.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik. Foto:  Statens vegvesen

– Jeg er imponert av hva vi har fått til sammen med anleggsbransjen. Vi har også hatt god samhandling med sentrale og lokale helsemyndigheter, sier utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen, i meldingen.

Som øverste sjef for rundt 850 ansatte i Utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen, og en omsetning på omlag 16 milliarder kroner, fryktet han at Vegvesenet måtte stenge ned veianleggene da koronapandemien slo inn over Norge i  mars.

Tretten bru fotografert samme dag som den kollapset, 15. august 2022..
Les også

Ble advart: – Ingen tok ansvar for å avklare hva risikoen betydde

20.000 ansatte

En koronastenging for Norges største landbaserte byggherre ville fått store konsekvenser for framdrift, økonomi og ikke minst 15.000-20.000 ansatte i og rundt anleggsbransjen.

I samråd med helsemyndighetene og anleggsbransjen valgte Vegvesenet å holde hjulene i gang med effektive smitteverntiltak på alle anleggene. Det har vist seg å være et godt valg. Vegvesenet har sammen med entreprenør kun stanset anleggsarbeidet på fem veiprosjekter for kortere perioder:

  • Tre i Sørøst: E6 Vålerengatunnelen (Oslo), E18 Varoddbrua (Kristiansand) og E16 Randselva bru (Jevnaker)
  • Ingen i Midt.
  • En i Vest: Riksvei 13 Goteviktunnelen (Vik)
  • En i Nord: E69 Skarvbergtunnelen (Porsanger)
Denne elektriske maskinen brukes ved montering av tunnelelementene på Bukkesteinshøgda tunnel på ny E16 over Sollihøgda.
Les også

Nye vurderinger: Batteribrann mindre sannsynlig enn dieselbrann

Viktig å holde trykket oppe

Davik sier koronapandemien er en skummel motspiller, og at det er svært viktig å holde trykket oppe i det smitteforebyggende arbeidet helt fram til vaksinen har gjort jobben i Norge.

– Vi har en kontinuerlig og tett dialog med bransjen om dette. Vi skal alle være fornøyde med jobben som er gjort for å holde maskinparken i gang på veianleggene våre. Det er svært lite som skal til før vi får et smitteinnbrudd som fører til full smittestans i et vegprosjekt, sier Davik.

Koronasmitten førte også til forsinkelser i anbudsarbeidet på E16 Bjørum-Skaret og E16 Kvamskleiva. Nå har begge prosjektene valgt entreprenør.

Denne laderen fra Kverneland Energi kan flyttes med personbil. Ladeenheten som Vegvesenet er ute etter i denne konkurransen er større: En container på ti eller 20 fot.
Les også

Vegvesenet ble felt på regnefeil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.