BYGG

Stabæk satser grønt – Nadderud får Norges første moderne tretribune

Nye Nadderud stadion og idrettspark, der Stabæk skal spille i framtiden, blir bygget for 8000 tilskuere – med tribuner i tre.

Nadderud får Norges første moderne tribune bygget i tre – med plass til 8000 tilskuere.
Nadderud får Norges første moderne tribune bygget i tre – med plass til 8000 tilskuere. Foto: Moelven/NTB
1. juli 2024 - 12:41

– Dette er et stort og inspirerende prosjekt for oss. Her har vi en byggherre som ønsker å tenke nytt, og vi tror dette bare er starten på flere slike tribuneprosjekter i tre framover, sier prosjektsjef Tore Olsen Hagelund Moelven Limtre.

Selskapet skal levere materialene til tribunene. Backe Stor-Oslo skal bygge det nye anlegget på oppdrag fra Bærum kommune.

Tre av de fire tribunesidene på nye Nadderud skal bygges i limtre.

– Limtre er et miljøvennlig alternativ siden det er fornybart og har et lavt klimaavtrykk. Bygget skal stå i mange år og vil representere miljø og bærekraft som viktig fundament i oppgraderingen av hele Nadderud idrettspark. Limtre gir også et varmt og hyggelig uttrykk med høy arkitektonisk kvalitet, sier Philip van de Velde, avdelingsleder for bygg og prosjekt i Bærum kommune.

Totalt vil det gå med 700 kubikkmeter limtre til stadionprosjektet. Nye Nadderud idrettspark skal etter planen stå ferdig i 2027.

Torsdag satte Vestre og EU-kommissær Maros Sefcovic sine navnetrekk under industriavtalen, som er den første innunder Grønn allianse som Norge og EU inngikk i fjor vår.
Les også

Inngår industripartnerskap: – Vinn-vinn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.