ARBEIDSLIV

Sponser utenlandske ingeniører

30. juni 2006 - 13:55

Stipendene dekker reise, opphold og levekostnader for åtte studenter i fire år. Dermed gjør Talisman det attraktivt å komme til Stavanger for å studere oljerelaterte fag.

UiS trenger et visst antall studenter fra utlandet for å forsvare å ha all undervisning i petroleumsteknologi på engelsk, som i dag, og slik tiltrekke seg noen av verdens beste kandidater.

På denne måten kan UiS konkurrere med internasjonalt ledende universiteter innen fagfeltet, skriver universitetet i en pressemelding.Rekrutteringsmulighet

Samarbeidsavtalen vil også gi norske og utenlandske masterstudenter kjennskap til en mulig arbeidsplass for framtiden.

Talisman vil både gi studenter betalte sommerjobber, foreslå tema for masteroppgaver og dele ut priser på 10.000, 15.000 og 25.000 kroner til de tre beste studentene hvert år.

For Talisman er avtalen en mulighet til å rekruttere noen av verdens beste oljeingeniører, samt bidra til å fremme UiS internasjonalt.

Penger inn

Avtalen er verdt nesten fire millioner kroner.Avtalen ble signert av rektor Ivar Langen ved UiS og administrerende direktør John Vemmestad i Talisman Energy Norge.Mens norske studenter har gode finansieringsordninger gjennom Statens Lånekasse, mangler internasjonale studenter tilsvarende støtteordninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.