ELBIL

Sony og Honda samarbeider om ny elbil

Sony skal i samarbeid med Honda produsere elbil, og en prototyp ble onsdag vist fram under en messe i Las Vegas. 

Sony og Honda har gått sammen om å produsere elbiler, og en prototyp av den første modellen – Afeela – ble vist fram i Las Vegas onsdag.
Sony og Honda har gått sammen om å produsere elbiler, og en prototyp av den første modellen – Afeela – ble vist fram i Las Vegas onsdag. Foto: AP/NTB
5. jan. 2023 - 09:43

Ifølge Yasuhide Mizuno, som er sjef for det nyopprettede selskapet Sony Honda Mobility, skal de første bilene etter planen være på veien i USA våren 2026.

Prototypen selskapet viste frem i Las Vegas onsdag er, ifølge Tek.no, en sedan som kan virke som en videreutviklet modell av Vision S-konseptet Sony først viste frem på CES-messen i 2020.

Utover det skal hovedattraksjonen være en stor pakke bestående av totalt 45 ulike sensorer og kameraer, deriblant en lidar, en rekke radarer og kameraer på alle sider av bilen, i tillegg til kameraer innvendig. Speilene er også erstattet av kameraer. Det skriver Tek.no.

Ifølge nettstedet sa Sony Honda Mobility-sjef, Yasuhide Mizuno, at de tar sikte på å tilby en ny «standard for verdi» innenfor mobilitet, og at bilen vil få 800 tops prosesseringskraft og gi bransjeledende selvkjøring når den kommer på markedet.

Sony og Honda kunngjorde samarbeidet i mars i fjor, og den nye elbilen skal produseres ved en av Hondas tolv fabrikker i USA.

 

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.