VINDKRAFT

Fikk første anleggskontrakt i milliard-utbyggingen

Vil vinne alle anbud.

Adkomstveiene til Roan vindpark skal stå klare i løpet av et halvt år, ifølge Statkraft.
Adkomstveiene til Roan vindpark skal stå klare i løpet av et halvt år, ifølge Statkraft. Illustrasjon: Statkraft
4. mars 2016 - 15:51

Torsdag fortalte Teknisk Ukeblad om milliard-drysset som er ventet over bedrifter og tjenesteleverandører i Midt-Norge i forbindelse med rekord-utbyggingen av vindkraftanleggene på Fosen. 

I dag kom den første anleggskontrakten på plass. Etter en tilbudskonkurranse får det lokale Fosen-selskapet Johs. J. Syltern oppdraget  med å bygge adkomstveiene til Roan vindpark.

Kontraktsverdien er i størrelsesorden 65-70 millioner kroner.

Starter etter påske

– Vi skal bygge totalt tretten kilometer med adkomstvei inn til Roan vindpark, sier Øystein Syltern i Johs. J. Syltern til Teknisk Ukeblad.

Anleggsarbeidene tar til rett over påske. De to fem meter brede adkomstveiene på henholdsvis 7 og 8 km vil være ferdige i løpet av et halvår. 

Syltern er godt fornøyd med å selskapet er valgt til å gjennomføre det første konkrete arbeidet som settes i gang med det som kommer til å bli Europas største landbaserte vindkraftanlegg, når det står klart i 2020. 

Vil ha alt

– Det føles som om vi har vunnet prologen i et sprintmesterskap. Vi har ikke vunnet før vi virkelig har det, sier Syltern, og sier selskapet er med å konkurrerer om å få alle jobbene innenfor deres fagfelt i Fosen-utbyggingen.

Selskapet har tidligere bygget veier både i Bessakerfjellet vindpark og i Ytre Vikna.

Som Teknisk Ukeblad skrev torsdag, mener Statkraft lokale og regionale aktører kan være med å konkurrere om totalt 1-2 milliarder av den samlede investeringssummen på 11 milliarder kroner. 

Oppdragene omfatter, i tillegg til de omfattende hovedkontraktene, underleveranser, andre lokale kjøp utført av entreprenører eller underleverandører, samt varer og tjenester til livsopphold i utbyggingsperioden.

Se listen over oppdragene her

Lokale ringvirkninger

I den mest hektiske perioden i 2018-2019 forventer Statkraft at over 600 mann vil være i sving i forbindelse med Fosen-utbyggingen.

– Det er gledelig at et lokalt selskap vinner den første anleggskontrakten vi setter ut. Det bekrefter våre forventninger om et konkurransedyktig lokalt næringsliv og bekrefter at prosjektet vil skape verdier og ringvirkninger lokalt, sier Kristian Aa, daglig leder i Fosen Vind i en pressemelding. 

Les også: Starter verdens lengste flyrute

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.