OLJE OG GASS

Solvik-Olsen hyller Ola Borten Moe

Ketil Solvik-Olsen sier at det ikke blir noen oljepolitisk revolusjon med Frp i regjering - fordi Ola Borten Moe i stor grad har stått for denne i den rødgrønne.
Ketil Solvik-Olsen sier at det ikke blir noen oljepolitisk revolusjon med Frp i regjering - fordi Ola Borten Moe i stor grad har stått for denne i den rødgrønne. Bilde: Håkon Jacobsen
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
9. okt. 2013 - 16:10

I morgen skal avtroppende olje- og energiminister Ola Borten Moe ta et tilbakeblikk på årene i rødgrønn regjering. Det er også mulig det blir et pek fremover også – om ikke annet, så en hilsen til sine etterkommere.

Det har tidligere vært spekulert i hva Borten Moe skal ta seg til etter årene i regjering.

Blant annet har direktørstillingen i det Trondheim-baserte oljeselskapet Det norske vært nevnt – men det ble kjent i en børsmelding tirsdag at det er Statoil-direktør Karl Johnny Hersvik som tar over denne.

– Blir ikke overrasket

– Han har gitt uttrykk for at han skal drive med landbruk. Det burde kanskje forbli med det, når man ser på de gode vilkårene landbruket har i Norge, sier Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen syrlig.

– Men jeg vil bli overrasket om ikke vi ser ham i et midtnorsk olje- eller kraftselskap, sier han videre om avtroppende olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Mange har holdt Solvik-Olsen som en het kandidat til å overta Senterpartiets Ola Borten Moes plass i Olje- og energidepartementet.

Solvik-Olsen selv kaller seg for øyeblikket en arbeidsledig eks-politiker som er mest opptatt av å rydde kontoret.

Men Ketil Solvik-Olsen ser likevel for seg muligheter for Borten Moe i olje- eller kraftbransjen.

– Det hadde vært morsomt om han begynte i Trønderenergi. Der holder tidligere Frp-er Tord Lien til. Det hadde vært gøy om to tidligere fiender begynte å samarbeide i samme selskap, sier han.

Les også: Nå pepres Barentshavet med brønner

Ola Borten Moe er snart ferdig som olje- og energiminister. NTB scanpix

Borten Moes revolusjon

Ketil Solvik-Olsen hyller for øvrig Ola Borten Moe for sin holdning som minister. Han mener det derfor ikke kommer til å bli noen voldsomme forandringer med den nye regjeringsplattformen.

– Det blir ikke noen revolusjon oljepolitisk. Den revolusjonen har Borten Moe i stor grad stått for. Jeg vil berømme ham for de kampene han har tatt med de røde partiene, sier han.

Likevel mener Solvik-Olsen at det kommer til å bli enkelte endringer. Blant annet vil Fremskrittspartiet og Høyre se nærmere på skatteendringene som de rødgrønne lanserte tidligere i år.

– Vi har vært tilhenger av å reversere dette, men det fikk vi ikke igjennom. Vi vil uansett se nærmere på det. En ting som er sikkert er at det skal være forutsigbart. Ikke så uforutsigbart og brutalt som i den rødgrønne regjeringen, sier han.

Han peker videre på at han ikke skryter de rødgrønne opp i skyene, og at ting kommer til å bli endret.

– Det blir en annen holdning med en ny regjering. Borten Moe hadde en god holdning, men ellers var det svært sprikende. Nå vil for eksempel olje- og energiministeren og miljøvernministeren dra lasset i samme retning. Det blir bedre handlekraft, og mindre sabotering av hverandre, sier han.

Les også: Skulle ansette 70 - fikk 7000 søkere

Frederic Hauge er ikke begeistret for den avtroppende olje- og energiministeren. NTB scanpix

– Jeg driter i det

Leder i Bellona, Frederic Hauge, sier til Teknisk Ukeblad at han ikke er særlig interessert i å vite noe om hva Borten Moe skal drive med.

– For å være ærlig, så driter jeg egentlig i hva han skal gjøre fremover. Jeg har ikke hatt ett møte med ham etter at han gikk ut med løgner om oss og sa at vi var imot vindkraft. Meningsmotstandere tåler jeg, kanskje med unntak av rasister. Men løgnere, de har jeg ikke noe til overs for, sier Hauge.

– Men vi kommer nok uansett til å følge med på hva han foretar seg, legger han til.

Det har foreløpig ikke lykkes Teknisk Ukeblad å få en kommentar fra olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Les også:

Borten Moe vil ha slutt på «elbil-hypen»

NTNU bremser "Borten Moe"-effekten

– Borten Moe lever i sin egen verden  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.