PROSJEKTER

Solberg Maskin skal bygge gang- og sykkelvei i Trondheim

Trøndelag fylkeskommune har inngått kontrakt med Solberg Maskin om bygging av gang- og sykkelvei på fylkesvei 704 Sandmoen-Rødde.

Gang- og sykkelvei ved Sandmoen-Røddekrysset i Trondheim kommune.
Gang- og sykkelvei ved Sandmoen-Røddekrysset i Trondheim kommune. Illustrasjon: Multiconsult
22. jan. 2021 - 12:31

Kontrakten har en verdi på 18 millioner kroner og omfatter blant annet bygging av 1500 meter gang- og sykkelvei, omlegging av 340 meter fylkesvei og flytting av to bygninger. Arbeidet skal være ferdig i desember 2021.

Solberg Maskin hadde det laveste tilbudet.

Ved fremtidig skredsikring kan Forsvaret komme til hjelp. Bildet er tatt i 2021 under opprydning og undersøkelser etter leirskredet i Gjerdrum.
Les også

Skredsikring: Nå kan Forsvaret komme til hjelp

Oppstart og fremkommelighet

– Planer for trafikkavvikling og sikring av arbeidssted må være godkjent før arbeidet kan starte. Vi har mottatt arbeidsvarslingsplaner og er i dialog med entreprenør og Statens vegvesen om noen tilpasninger av denne før den godkjennes. Vi regner med at dette ordner seg raskt og at vi kan starte tidlig i februar, sier byggeleder Hanne Engløkk i en pressemelding.

Planen er å starte med VA-anlegget på østsiden av vegen mot industriområdet. Arbeidet vil i størst mulig grad pågå med tung sikring og to kjørefelt, men det vil også være perioder med ett kjørefelt og lysregulering.

– Ulemper med fremkommelighet ved veibygging er dessverre ikke til å unngå. Alle skal være trygge på at sikkerheten til arbeidere og trafikanter står i fokus, og vi oppfordrer alle som ferdes på strekningen til å ta hensyn og vise respekt for hverandre, sier Hanne Engløkk.

Tokagjelet er en del av fylkesvei 49 og er svært skredutsatt, men politikerne i Vestland fylke vil ikke bare satse på rassikring. Bildet er fra et ras i 2013.
Les også

Politikerne strøk setning som skulle prioritere rassikring

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.