IT

Snart skjer det noe med mobildekningen på Øst- og Vestfoldbanen

Det kan være en løsning i sikte for togpendlerne i Sør-Norge.

Togpendlerne på Østfoldbanen (bildet) og Vestfoldbanen må smøre seg med bittelitt tålmodighet, men noe er i ferd med å skje med mobildekningen ombord.
Togpendlerne på Østfoldbanen (bildet) og Vestfoldbanen må smøre seg med bittelitt tålmodighet, men noe er i ferd med å skje med mobildekningen ombord. Bilde: Rune Fossum/NSB
3. mars 2015 - 21:17

BARCELONA, MOBILE WORLD CONGRESS: Som vanlig traff møtte vi Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, på selskapets pressekonferanse i Barcelona.

Les også: Nå blir det god mobildekning på toget

Annonsering på vei

I tillegg til det de sakene selskapet hadde på blokka var det en annen sak vi ønsket å diskutere når vi først hadde tak i ham. Hvordan går det med dekningen på Øst- og Vestfoldbanen, spurte vi.

Det var et spørsmål Amundsen ikke var forberedt på å si noe om, og vi forsto at det kommer en annonsering i svært nær fremtid om denne saken.

Det som er sikkert er at det i så fall krever et samarbeid mellom både Telenor, NSB og Jernbaneverket. Vi har spurt de tre partene flere ganger uten å få noe godt svar fra de to siste.

Det hjelper ikke at en part er villig hvis de to andre ikke har penger eller vilje.

Les også: Ericsson: Slik skal 5G endre verden

Sier minst mulig: Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, ville ikke svare på spørsmål om dekningen på Øst- og Vestfoldbanen annet at det kommer en annonsering om dette i svært nær fremtid.
Sier minst mulig: Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, ville ikke svare på spørsmål om dekningen på Øst- og Vestfoldbanen annet at det kommer en annonsering om dette i svært nær fremtid. orv

Mye må skje

Så her ser det ut som det skjer noe. Da må NSB ha sagt seg villig til å oppgradere den utgamle 2G-baserte infrastrukturen inne i togene og Jernbaneverket må legge til rette i tunnelene.

I tillegg må selvfølgelig Telenor bygge ut dekningen langs banen slik at antennene på togene får bra nok mottak til at signalet kan formidles inni vognene via repeatere.

Les også: Telenors nye supersatellitt skal levere 9 Gbit/sek

«Veldig snart »

Noe slikt er ikke gjort over natten, så det er neppe snakk om noe annet enn en samarbeidsavtale.

Det er vel også sikkert at Telenor ikke får noen enerett. NSB frakter ikke bare Telenor-kunder, så om Netcom bygger ut vil de sikkert få samme tilgang til repeaterne i toget.

Så er det bare å smøre seg med ørlite tålmodighet denne gangen.

– Du får høre mer veldig snart, sier Amundsen til Teknisk Ukeblad.

Les alle våre saker fra Mobile World Congress.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.