BLOG

Snart kommer Playstation-telefonen

Den første, virkelige spillkonsoll-telefonen er straks på vei til butikkene.

4. mars 2011 - 13:37

Under Mobile World Congress forrige måned fikk vi se på en hel del mobiltelefoner, og de fleste imponerte oss på ett eller flere punkter.

En av de vi gleder oss mest til å få i hendene er Sony Ericssons Xperia Play, kanskje mest kjent som Playstation-telefonen - et kallenavn den kommer til å beholde samme hva Sony måtte mene om saken.

Det som gjør denne spesiell er ikke prosessoren, grafikkbrikken, skjermen eller arbeidsminnet. For all del, du har det du trenger på alle punktene, men det ble vist frem langt mer slagkraftig maskinvare enn dette hos både Samsung og LG.

Det som virkelig gjør denne telefonen interessant er for det første den integrerte Playstation-kontrolleren, som gir en spillfølelse på et helt annet nivå enn tidligere. Vi har selv prøvd denne og kan konstatere at det fungerer veldig bra.PÅ VEI: Flere nettbutikker har allerede fått ut prislister og bestillingsmuligheter for Xperia Play. (Skjermskudd fra Elkjøp.no)

Tar Android igjen iPhone?

Spillbarheten er med andre ord på plass. Men det er bare en liten del av det som faktisk blir Playstation-preget. Her er Sony på vei med sin egen spilltjeneste Playstation Suite, som i første omgang vil bestå av spilltitler fra gode, gamle PS1. Flere store utviklere har i tillegg signert papirene som gir dem rettigheter (og forplikter dem til) å lage spill for plattformen.

Her snakker vi altså om et økosystem som kan knekke forspranget iPhone i disse dager har på spillfronten på kort tid, og gjøre Android til en likeverdig underholdningsplattform.

Xperia Play kommer denne måneden, og markerer starten på denne kampen. Telefonen kommer med et knippe forhåndsinstallerte spill som gir en forsmak på hva du kan forvente å finne i Playstation Suite når tjenesten lanseres en gang rundt juletider.

Vi gleder oss!

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les også:

Nvidia lanserer Tegra-app

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.