T2

Smarttelefon i nettbrettet

Med Asus' Padfone slipper du unna med ett SIM-kort som dekker både mobilen og nettbrettet.
Med Asus' Padfone slipper du unna med ett SIM-kort som dekker både mobilen og nettbrettet. Bilde: Asus
Stein Jarle Olsen
30. mai 2011 - 11:43

Den store nerdemessa Computex går i disse dager av stabelen i Taiwan, og taiwanske Asus er selvfølgelig på pletten med noen store produktlanseringer.

Padfone

Først ut er enheten med det noe banale navnet Padfone.

Som navnet antyder, dreier det seg om et nettbrett med dockingplass for en mobiltelefon, slik at du kan benytte den skjermstørrelsen som passer deg best til enhver tid.

Det hele er naturligvis Android-basert, og byttingen mellom brett og telefon skal være sømløs - leser du mail på telefonen når du setter den på plass i brettet, vil mailen umiddelbart dukke opp på den store skjermen i et grensesnitt som bedre passer til brettet.

TEST: Acer Iconia A500

Tynn flis fra Lenovo

Lader

De foreløpige planene fra Asus innebærer en mobiltelefon på 4,3 tommer og et brett på 10,1 tommer, og brettet kan også brukes til å lade telefonen.

Verken pris eller endelig lanseringsdato er klar.

Air-kloneAsus UX21 - tilfeldigvis nøyaktig like tynn som Macbook Air. Asus

Air-klone

Asus lanserte også den relativt lekre UX-serien med bærbare datamaskiner, tydelig inspirert av Macbook Air og Samsung 9 Series.

12-tommeren UX21 måler for eksempel fra 3 til 17 millimeter i tykkelse, veier 1,1 kilo og har støtte for helt opptil Intel Core i7-prosessorer.

Videre finner vi både nye SATA III-SSD-disker, USB 3.0 og pekeplate av glass. Det hele er bygget i en superlett aluminiumslegering, og lekkerbiskenen er spådd tilgjengelig i september.

TEST: Samsung 9 Series

TEST: Macbook Air

TEST: Asus U41

Core i7-prosessor i et minimalt aluminiumskabinett bør kunne gi noen varmeutfordringer for Asus. Vi venter i spenning. Asus

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.