SAMFERDSEL

Slik skjøv de en kilometerlang motorveibro på plass i ett stykke

Tyske broingeniører har tatt innskyvingsteknologi til nye høyder ved å dytte en 984,5 meter lang motorveibro sideveis inn på bropillarene i ett stykke.

Trekket skulle være nøyaktig det samme over alle de 984,5 meterne, sa Hochtiefs-prosjektleder Jan Felgendreher i en pressemelding:  – Vi trakk broen samtidig på 15 steder. Marginene var nede på noen få millimeter, og hvert trinn måtte utføres perfekt.
Trekket skulle være nøyaktig det samme over alle de 984,5 meterne, sa Hochtiefs-prosjektleder Jan Felgendreher i en pressemelding: – Vi trakk broen samtidig på 15 steder. Marginene var nede på noen få millimeter, og hvert trinn måtte utføres perfekt. Foto: Hochtief
Ulrik Andersen, ing.dk
24. mars 2021 - 14:30

For å minimere trafikkforstyrrelser på den travle seksfelts A45-motorveien sør for Dortmund, har tyske broingeniører bokstavelig talt skjøvet grensene for hvor lange broer som kan flyttes i ett stykke. Det forteller entreprenøren Hochtief på hjemmesiden sin.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.