GUIDER

Slik sjekker du hvor mye data du har brukt

Usikker på om du er i ferd med å bruke opp datakvoten din? Slik sjekker du hvor mye du har igjen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. feb. 2012 - 15:01
Vis mer

Mange har etterhvert fått seg mobilabonnement hvor en viss mengde ringing, SMS og datatrafikk er inkludert. Det er ikke så altfor vanskelig å ha en viss idé om hvor mye du har ringt og tekstet, men datatrafikk er verre å holde styr på.

Dersom du har push-epost aktivert, surfer på nettet, ser video på YouTube og kobler PC-en til mobilen for å bruke den som trådløs ruter kan megabytene fort fly. Spesielt dersom datatrafikk utover den inkluderte koster mye penger kan det være lurt å sjekke hvor mye du har brukt av og til.

Det er slett ikke vanskelig å undersøke, men det gjøres på forskjellige måter avhengig av operatør.

NetCom

Er du kunde hos NetCom sender du en SMS med kodeord "kvote" til 1989, så får du en SMS med informasjon om hvor mye data som gjenstår i din datakvote. Du får også informasjon om når neste kvoteperiode begynner. Alternativt kan du gå inn på Min Side og sjekke forbruket ditt der.

Chess

Har du et abonnement med datakvote kan du sende en SMS med kodeord "kvote" til 1989. Da får du en melding med informasjon om hvor mye som gjenstår på din kvote, og når neste kvoteperiode begynner. Du kan også gå inn på Min Side.

Telenor/Djuice

Du kan sjekke forbruket ved å installere appen Telenor Faktura. Denne viser deg forbruket ditt. Alternativt sender du en SMS med kodeord "saldo" til 1999, så får du forbruksinformasjon i retur. Du kan også sjekke forbruket ditt på Mine Sider.

Talkmore

Hos Talkmore kan du sjekke dataforbruket ditt på Mine sider. Talkmore har også en egen app (AndroidiPhone)som kan vise deg hvor mye du har brukt. 

One Call

One Call-kunder kan kun sjekke dataforbruket sitt via Mine Sider.

Tele2

Hos Tele2 kan du kun sjekke hvor mye datatrafikk du har brukt ved å logge deg inn på Mine Sider

Ludo Mobil

Ludo Mobil sender automatisk ut SMS når du passerer forbruk i disse internvallene: 100 MB, 200 MB, 500 MB, 1 GB, 3 GB og 5 GB.

Ventelo

Ventelo har i likhet med Ludo Mobil ingen forbrukssjekk. Men de sender automatisk ut SMS når du passerer forbruk i disse internvallene: 100 MB, 200 MB, 500 MB, 1 GB, 3 GB og 5 GB.

Installer en app

Dersom din operatør ikke tilbyr egen app, ikke lar deg logge inn på Mine Sider via en mobilside, eller ikke har SMS-varsling av forbruket kan det være en idé å installere en app som holder oversikten over datatrafikken på mobilen din.

Det finnes flere apper som kan gjøre dette, og en av de vi har omtalt tidligere er 3G Watchdog til Android. Et alternativ til iPhone er DataMan Free, som teller datatrafikken din fra måned til måned. Ha i bakhodet at appene bare teller hvor mye telefonen de er installert på bruker. Dersom du for eksempel har tvilling-SIM må du i tilfelle ta hensyn til dette.

Har du Windows Phone 7-telefon kan ikke apper holde oversikten over datatrafikken.

Få mer ut av mobilen din

I vår guideseksjon finner du et lass med nyttige guider som kan hjelpe deg med å få mer ut av mobilen din.

Slik deler du video fra mobilen

Smarte tips for deg som skal kjøpe ny mobil på nett

Slik sikrer du mobilen din mot tyver

Sjekk også ut vår app-seksjon med apper til din mobil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.