NYHETSBREV

Slik er Apples nye Macbook

Lanserte helt ny laptop.

Apples nye 12-tommers Macbook.
Apples nye 12-tommers Macbook. Bilde: Apple
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mars 2015 - 19:10

Apple lanserte i kveld en ny MacBook. Dette er Apples serie med bærbare datamaskiner.

Dette er den tynneste og letteste datamaskinen de har laget. Faktisk er den med sin tykkelse på 13,1 millimeter 24 prosent tynnere enn MacBook Air, som til nå har vært Apples minste, og har et deksel utelukkende i metall.

Den nye Air veier bare 910 gram.

Test av Dell XPS 13: Er det den aller beste ultraportable?

Tastatur i fullbredde

Tastaturet er nytt i denne maskinen. Dette dekker hele maskinens bredde. Apple har byttet ut den mekaniske delen under hver tast, slik at tastene skal være mer presise uansett hvor du trykker på den.

Belysningen i tastene er også byttet ut, og hver eneste tast har nå sin egen lysdiode, noe som skal sørge for bedre synlighet.

Test av Alienware 13: Et kinderegg av en PC

12-tommers skjerm

Skjermen har en 12-tommers 2304 x 1440 piksler retina-skjerm. Skjermen er mer energieffektiv enn før, og har 30 prosent lavere energiforbruk enn tidligere Mac-skjermer. Lysstyrken skal likevel være den samme som før.

Apple har bygget inn sin Force Touch-teknologi fra Apple Watch i musplaten. Det vil si at maskinen nå kan kjenne igjen hvor hardt du trykker, og dermed utføre handlinger i programvare på bakrunn av dette.

Test av nye Mac Mini: Apples minste er fortsatt imponerende

Vifteløs. Lengre batterilevetid

Maskinen er  vifteløs. Altså er det slutt på bakgrunnssusingenen når den jobber hardt. Den har en Intel Core M-prosessor, som bruker inntil 5 watt. Den kjører på 1,1 til 1,3 GHz. PC-en vil få åtte gigabyte ram.

Det er dessuten mer batteri i maskinen. 35 prosent større batterikapasitet enn tidligere. Det betyr inntil ni timer surfing eller ti timer videoavspilling.

Denne maskinen har en USB type C-kontakt. Det betyr at du kan både lade, overføre data, skjermer og annet via samme tilkobling.

MacBook er et av de første produktene med slik tilkobling, men Nokia lanserte et nettbrett med slik USB-tilkobling i fjor høst.

Maskinen kommer i forskjellige konfigurasjoner. Den billigste skal koste 12.590 kroner.

Oppdatert Air

Apple oppdaterte også dagens eksisterende Air-versjoner og Macbook Pro med 13-tommers retina-skjerm med Intels nye femtegenerasjons Core-prosessorer.

Sistnevnte får også den nevnte Force Touch-musplaten og en times ekstra batterilevetid - nå inntil 10 timer.

13-tommerne har også fått en oppdatering på lagringsfronten, med opptil dobbelt så god ytelse.

Slik blir Apple Watch

Sjokkbeskjed for Sony i Sverige

Konkurrenter håper Watch lykkes  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.