IT

Slik blir USB-kabelen som lar deg plugge den inn begge veier

Spesifikasjonene sluppet.

Den nye USB-pluggen kan kobles inn begge veier, og vil være på størrelse med Type-B microUSB-kabelen som brukes blant annet til Android-telefoner.
Den nye USB-pluggen kan kobles inn begge veier, og vil være på størrelse med Type-B microUSB-kabelen som brukes blant annet til Android-telefoner. Bilde: USB 3.0 Promoter Group
13. aug. 2014 - 11:18

I desember kom de første detaljene om neste generasjons USB-kontakt, den såkalte Type-C.

Da kunne vi lese at den nye USB-pluggen kan kobles inn begge veier, og vil være på størrlese med Type-B microUSB-kabelen vi bruker til Android-telefoner.

Les også: Denne lader mobilen uten en tråd

100 watt

Nå er spesifikasjonene for Type-C er sluppet, og lagt ut for nedlasting. Der kan man også se ny grafikk over utforming av pluggen.

Fortsatt gjenstår imidlertid en sertifiseringsprosess, og tid for endelig lansering er ikke annonsert.

Den nye kabelen støtter USB 3.1, den nyeste USB-standarden med hastigheter på 10 Gbps, og strømforsyning på opp til 100 watt. Det er mer enn nok til å lade laptopen, og kan bety slutten på proprietære strømladere.

I pressemeldingen står det at USB Type-C skal være robust nok for laptoper og nettbret, og slank nok for mobiltelefoner. Pluggen er også laget for å kunne tilpasses morgendagens USB-standarder.

Les også: Slik flytter du fra Android til iPhone  

Den nye kabelen støtter USB 3.1, den nyeste USB-standarden med hastigheter på 10 Gbps, og strømforsyning på opp til 100 watt. Foxxconn

Skal passe til alt

Tanken er at den nye pluggen skal passe til all slags elektronikk – laptoper, mobiler, kameraer og printere. Dermed kan vi forhåpentligvis se frem til færre USB-typer å forholde seg til, og kanskje redusere ledningskaoset i skrivebordsskuffen.

Det er den såkalte  USB 3.0 Promoter Group, et konsortium med blant andre Intel og Hewlett-Packard, som har utviklet standarden. Nå som spesifikasjoenen for standarden er ferdigstilt, er det opp til produsenter å implementere pluggen i sine produkter, om de ønsker det.

Det vil trolig ta flere år før de vante USB-pluggene Type-A og Type-B fases helt ut.

Les også:

Et smart 3D-fingerbøl vil erstatte datamusa

Lynraskt nettverk i lomma

EU vil tvinge Apple over på USB  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.