MOBIL

Test: LG WDC-100 WIRELESS CHARGER

Denne lader mobilen uten en tråd

TEST: LG WDC-100 Wireless Charger

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. aug. 2014 - 20:54
Vis mer

Trådløs lading for mobiler har vært tilgjengelig på markedet en stund, og det har i all hovedsak vært Nokia som har stått bak pushingen av denne teknologien.

Nokia Lumia 920 var riktig nok ikke den første telefonen som støttet trådløs lading, men det var antakelig den første som for alvor tok teknologien til forbrukernes bevissthet.

Siden den gang har det kommet mange telefoner som støtter trådløs lading. Den vanligste standarden er Qi (som ikke uttales «ku-i», men «tshi»), og benyttes av blant andre Nokia, Samsung og ikke minst LG.

LES OGSÅ: Dette er verdens raskeste eksterne mobillader

Fungerer med andre telefoner

Sistnevntes WDC-100 Wireless Charger har vært innom testbenken vår. Denne er laget spesifikt for LG G3, men siden den følger standarden fungerer den også med andre produkter.

Det kan dog være greit å få med seg at LG selv skriver at de ikke garanterer at den fungerer med noen andre telefoner enn akkurat G3.

LES OGSÅ: Sylskarp skjerm og kamera med laserfokus

LG er også ganske så spesifikke når det gjelder hva slags strømkilde laderen skal bruke. Det skal ifølge bruksanvisningen være den samme laderen som følger med LG G3, som leverer 1,8 ampere.

På baksiden av esken WDC-100 leveres i, er ikke LG like bastante. Her heter det at du må bruke en lader som leverer minst 1,8 ampere. Vi forsøkte derfor med en lader som leverer 2 ampere, og det fungerte fint. En lader som leverer 1 ampere fungerte imidlertid ikke.

Vi har testet ut laderen med Nokia Lumia 930, Lumia 920 og Lumia 1520 i tillegg til LG G3. Den fungerer fint med disse telefonene, men ikke med LG Nexus 4, som ikke vil være med på å bli ladet i det hele tatt.

Les også: Slik får du maksimalt ut av mobilbatteriet

Laderen kan foldes sammen slik at den er enkel å putte i lomma.
Laderen kan foldes sammen slik at den er enkel å putte i lomma.

Tregere enn med kabel

Det mest hensiktsmessige er uansett å teste den med LG G3, siden det er denne modellen laderen spesifikt er laget for. Fra flatt til fullt batteri tar det omtrent fire timer med telefonen slått på under ladingen. Under ladingen blir telefonen en tanke varm, uten at det er noe vi opplever som et problem.

Etter en time var batteriet ladet til 35 prosent, og etter to til 68 prosent. Det passerte 90 prosent etter 3,5 timer, så en fullading tar dermed litt over fire timer.

Til sammenligning bruker LG G3 omtrent to og en halv time på å lade seg helt opp når den lades med USB-kabel og den samme laderen vi har brukt med den trådløse ladeplaten.

LES OGSÅ: Raskere trådløs lading fra Sony

At det tar lenger tid er egentlig ikke så merkelig, da trådløs lading ikke er like effektivt som lading på gamlemåten. For selv om du forsyner ladeplaten med 1,8 ampere, leverer den bare 1 ampere til telefonen.

Qi-systemet består av to metallspoler - en i telefonen og en i laderen. Når det går strøm i spolen i laderen induseres strøm i spolen på telefonen, og batteriet lades. Dette er ikke like effektivt som å levere strøm direkte til batteriet via en ledning. Ladeplaten kan teoretisk levere inntil 5 watt, mens laderen plugget rett i telefonen kan levere 9 watt.

LES MER: Alt du trenger å vite om trådløs lading

LG Wireless Charger WCD-100 er laget for å fungere med LG G3, men fungerer også på andre telefoner som støtter Qi-standarden, som Nokia Lumia 930 (bildet).
LG Wireless Charger WCD-100 er laget for å fungere med LG G3, men fungerer også på andre telefoner som støtter Qi-standarden, som Nokia Lumia 930 (bildet).

Praktisk

Likevel - trådløs lading har den fordelen at du bare setter fra deg telefonen, så lader den. Det gjør det enkelt og greit å klattlade batteriet nå og da, og sørger for at batteriet holder seg fulladet så lenge du sitter ved for eksempel kontorpulten.

Laderen er ellers utformet slik at den må stå. Dette er dermed like mye å regne som et mobilstativ som en lader. Når du vil ta den med deg kan den foldes sammen slik at den får plass i en lomme. Veldig greit egentlig.

Prisen er heller ikke så verst. Vi finner den ikke i så mange nettbutikker, men billigste er i skrivende stund 171 kroner hos Supersmart.no. De tar imidlertid rett over hundrelappen i frakt i tillegg. Elkjøp og Lefdal  tar 500 kroner, mens Dustin og NetOnNet ligger omtrent midt i mellom i prisleiet.

Alt i alt et kjekt produkt vi kan anbefale - i alle fall om du har en LG G3. Vi vil tro den også fungerer med de fleste andre telefoner som støtter Qi, men det tør vi selvsagt ikke love.

LES OGSÅ:

Dette er verdens raskeste eksterne mobillader

«Kinas Steve Jobs» topper verdens største mobilmarked

Nytt deksel gjør mobilen til et varmesøkende kamera

Slik navigerer du uten nett med Google Maps

Denne bør få deg til å vurdere Windows Phone  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.