MOBIL

Test: LG G3

Sylskarp skjerm og kamera med laserfokus

TEST: LG G3.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. juni 2014 - 20:30
Vis mer


Kort oppsummert

LG G3 er et fyrverkeri av en toppmodell. Den har størst skjerm av de nye toppmodellene, men er ikke nevneverdig større. Den har også et svært interessant kamera som tar gode bilder.

Dette er kortversjonen av testen.

Les hele testen på neste side.

Konklusjon

Om du vil opp og fram i smarttelefonverdenen, må du lage en toppmodell som er minst like god som markedslederen. I øyeblikket er dette Samsungs Galaxy S5, ikke nødvendigvis fordi den er best, men fordi Samsung er den klart største aktøren.

Tidligere har LG ganske åpenlyst apet etter hjemmekonkurrenten, noe vi så på fjorårets toppmodell. Med deres nye G3 har de gått i sin egen retning. Vi liker denne retningen.

LG har forsøkt å gjøre telefonen enklere og smartere, noe vi syns de delvis lykkes med. Det er færre forhåndsinstallerte apper, og mange av de som følger med kan du fjerne. I kameraet har de skrellet vekk alle fotomodiene du aldri bruker likevel. Menyene og ikonene har også blitt mye renere og penere.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.4 KitKat

Enklere, eller?

Noen av de nye funksjonene syns vi er en smule kompliserende. Det er slett ikke sikkert alle opplever det på samme måte, men vi er ikke helt sikre på om vi er interessert i å endre høyden på tastaturet eller lære oss nye måter å skrive på.

At telefonen vil vise deg en rekke brukerveiledninger er også et lite hint om at det kanskje ikke har blitt selvforklarende.

Vi skal ikke henge oss for mye opp i akkurat dette, for G3 er ikke verre enn andre Android-telefoner i bruk. Det er dessuten mye annet positivt å trekke frem.

LES OGSÅ: 5 apper du kan glemme på iPhone

Diger skjerm

Skjermen er stor. 5,5 tommer høres kanskje avskrekkende ut, men LG har utnyttet plassen godt. Resultatet er at G3 bare er marginalt bredere enn Sony Xperia Z2 som har 5,2 tommers skjerm.

Den er også svært høyoppløst, med en oppløsning på 1440 x 2560 piksler. Den ser kort sagt helt fantastisk ut.

LES OGSÅ: Samsungs nye nettbrett har krutt i skjermen

Maskinvaren er av det spreke slaget, så dette er en telefon som trekker de tunge lassene. Når det er sagt, så er det ingen store forskjeller på prosessoren her og på de andre Android-toppmodellene.

Bakdekselet er ikke laget i metall, selv om det kan se slik ut.
Bakdekselet er ikke laget i metall, selv om det kan se slik ut. Marius Valle

Superkamera

Kameraet er også et kapittel for seg selv. Bildekvaliteten er god, mye takket være optisk bildestabilisator og en dønn innovativ laserbasert autofokus som jobber svært raskt. Den klarer å finne fokus i svak belysning uten den lange tenkepausen telefoner flest trenger under lignende forhold.

Alt det andre er også på stell. Den fungerer flott til surfing, e-post, musikk, video og alt annet en smarttelefon skal duge til.

Talekvaliteten og antenneytelsen har vi heller ingenting å utsette på.

Når det gjelder batteriet, så har dette en raus kapasitet på 3000 mAh. Dette høres mye ut, men vi er ikke helt sikre på om den høye skjermoppløsningen er regningssvarende. Batteritiden ikke er bedre enn Samsung Galaxy S5, som har noe svakere kapasitet. Vi klarer ikke å se den store forskjellen på den høye oppløsningen her og på lavere oppløste HD-skjermer.

Da kan en sannelig spørre seg om skjermen ikke først og fremst handler om spesifikasjonsjukking.

LG har også gjort seg flid med å få bakdekselet i plast til å se ut tom børstet aluminium. Vi brukte ikke mange timene på å lage synlige riper i det.

Alternativer

Det er mange telefoner å velge mellom dersom du ser på toppmodeller i prisklassen 5000 kroner, siden de andre produsentene også har lagt seg her.

Alle priser er hentet inn 19.06.2014.

Samsung Galaxy S5: Samsung er fortsatt konkurrenten å slå. Denne telefonen har en 5,1 tommers skjerm med HD-oppløsning. Og selv om dette er lavere oppløsning er det i praksis ingen forskjell i skarphet. Galaxy S5 er dessuten vanntett, og har et godt kamera. Koster fra 5000 kroner.

LES MER: Den beste Galaxy-modellen til nå

HTC One(M8): One (M8) er kanskje årets peneste telefon. Den har deksel i metall, og to vellydende fronthøyttalere. Skjermen er skarp og fin, med HD-oppløsning. Den har også et spenstig kamera med dybdesensor som lar deg leke med bildene etter du har tatt dem. Kvalitetsmessig er imidlertid ikke dette det aller beste kameraet, men dårlig er det ikke. Koster fra 5400 kroner.

LES MER: HTCs nye toppmodell er den flotteste telefonen vi har sett på lang tid

Sony Xperia Z2: Kanskje årets beste telefon så langt. Sony Xperia Z2 har deksel i glass og metall, to fronthøyttalere og en stor skjerm. Har også mange smarte løsninger, som integrert støyfjerning for hodesett. Kameraet er et av de beste du får akkurat nå, og telefonen er vanntett. Koster fra 5000 kroner.

LES MER: Dette er en av de beste smarttelefonene akkurat nå

Apple iPhone 5S: Om du først er i prisklasse 5000 kroner pluss, er iPhone stadig et aktuelt valg. iPhone 5S går for omtrent 5300 kroner. Da får du en liten og nett telefon med skarp skjerm, en praktisk og velfungerende fingeravtrykkleser og ikke minst tilgang til Apples store univers av apper og tilbehør.

LES MER: TEST: Apple iPhone 5S

Vi anbefaler LG G3.
Vi anbefaler LG G3. LG/Mobili

Oppsummert

Vi har i grunn ikke så mye å utsette på LG G3. Vi liker at LG har utnyttet plassen skikkelig og fått på plass en stor skjerm uten at telefonen har blitt mye større enn de andre telefonene den konkurrerer mot. Skjermen er dessuten flott å se på.

Kameraet er også et høydepunkt her. Laserfokus er definitivt ikke en gimmick, og bildekvaliteten er absolutt godkjent.

Telefonen har dessuten masse kraft under panseret, og selvsagt alt du kan forvente av en ny smarttelefon.

Vi liker at LG forsøkt å gjøre telefonen enklere i bruk, uten at vi syns de har lykkes like godt med alt. Men dette er nok også i stor grad en smakssak, så andre vil nok oppleve alle mulighetene som et pluss.

Batteriet er gjerne ikke så supert som vi hadde håpet på, men heller ikke stort verre enn konkurrentene. Vi vil imidlertid tro at du som oppgraderer fra G2 kan bli litt skuffet.

LG G3 er kort sagt en av de aller beste toppmodellene vi har testet så langt i år, og en smarttelefon vi gjerne anbefaler.

Les hele testen på neste side

LES OGSÅ:

Dette er Nokias nye flaggskip

Microsoft lanserer Windows Phone 8.1

Dette er vårens viktigste smarttelefoner

Slik skal Amazon ta opp mobilkampen med Apple

Slik får du ett passord på alle tjenester

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.