KARRIEREARBEIDSLIV

Slik beholder du jobben

RÅD: Ikke få panikk for at du kan bli skjøvet ut i kulda.
RÅD: Ikke få panikk for at du kan bli skjøvet ut i kulda. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
7. nov. 2008 - 13:09

Å beholde jobben i nedgangstider er ingen selvfølge. Men det finnes strategier for å oppnå det, melder Berlingske.

Det internasjonale vikarbyrået Adecco leverer disse fire tipsene:

Tegnene som betyr sparken

1. Vis din verdi.

- Det er nå man har mulighet til å vise sin verdi. Det betyr at hvis du legger til mer krutt på jobben og bidrar til at virksomheten går bedre, gjør du deg uunnværlig. De som jobber hardt vil synes bedre, siden fokuset på kostnader er stort nå, sier Nikolaj Henum, kommunikasjonssjef i Adecco i Danmark, til avisa.

2. Bli ved din lest.

For noen måneder siden var det ikke dumt å se seg om etter ny jobb. Slik er det ikke nå. Skaffer du deg ny jobb nå, vil du sannsynligvis være den med minst ansiennitet på din nye arbeidsplass. Og de sist ansatte må gå først.

3. Erkjenn at det er krise.

Du må ta innover deg at virksomheten har dårligere økonomi enn tidligere. Derfor bør du akseptere at bedriften sparer inn på firmafester, turer og andre sekundære aktiviteter. Lavere lønn bør du dog ikke uten videre godta.

4. Ikke få panikk.

Det hjelper ikke å bli panisk og overdrevet engstelig. Verden går ikke under om du skulle miste jobben. Husk at mange som mister sin faste jobb, fortsatt kan jobbe for virksomheten på en noe løsere basis og eventuelt få tilbake sin faste stilling når kroneflommen igjen er god.

De sju kollegatypene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.