T2

Sky skal ha utviklet «revolusjonerende» ny sykkel

Bradley Wiggins tror teknologien kan hjelpe laget til seire i sykkel-klassikerne.

Tidligere Tour de France-vinner Bradley Wiggins røper at Sky har et hemmelig våpen i Flandern Rundt søndag. Det skal være utviklet en helt ny sykkel, som skal være fantastisk i de brosteinspartiene rytterne vil møte i flere av de store klassikerrittene som står for tur.
Tidligere Tour de France-vinner Bradley Wiggins røper at Sky har et hemmelig våpen i Flandern Rundt søndag. Det skal være utviklet en helt ny sykkel, som skal være fantastisk i de brosteinspartiene rytterne vil møte i flere av de store klassikerrittene som står for tur. Bilde: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
NTB NTB NTB
3. apr. 2015 - 14:17

Den tidligere Tour de France-vinneren Bradley Wiggins tror Sky kan komme til å gjøre det sterkt i de neste klassikerne som skal kjøres på sykkel.

Det kommer av at Sky-laget skal ha utviklet en ny type sykkel, som skal kunne «revolusjonere» sykkelsporten, hvis det er riktig det den tidligere TdF- og OL-mesteren Wiggins påstår.

Den nye sykkelen skal brukes i kobbelet av klassikere som står på programmet i tiden som kommer.

Første prøve for sykkelen blir Flandern Rundt på søndag, der den norske spurtkanonen Alexander Kristoff er en av de store favorittene.

Det er bilprodusenten Jaguar som skal ha hatt hovedansvaret for utviklingen av sykkelen, som har et unikt opphengningssystem på baksiden av rammen.

Les også: Verdens raskeste sykkel

Utviklet for brostein

– Jeg har aldri kjørt på noe tilsvarende som denne nye sykkelen på brostein tidligere, sier Wiggins.

Han legger til at brostein er det verste en sykkelrytter møter, og i de klassikerne som står for tur, er det nettopp brosteinspartiene som kan bli avgjørende. Der kan Sky-rytterne ha sikret seg en stor fordel med den nye sykkelen.

– Sykkelen er aerodynamisk, stiv og med en fantastisk fleksibilitet bakerst. Det er en sykkel som kan revolusjonere denne sporten, sier briten.

Den første av de store klassikerne, Flandern Rundt, kommer allerede søndag, og blir sett på som et av sykkelsportens monumentritt. Det er på 264 kilometer og blir regnet å være en skikkelig manndomsprøve.

Se denne: Sykkel uten kjede

– Stor fordel

– Den nye sykkelen som er utviklet, og som vi skal bruke søndag, kan være forskjellen mellom oss i Sky og de andre syklistene, sier Wiggins. Han kjører for et sterkt britisk lag med brosteinsspesialisten Geraint Thomas i spissen.

– For første gang har noen virkelig sett på løypa og gjort noe med de utfordringene som ligger i alle brosteinspartiene. Nå har vi fått laget og utviklet en sykkel nettopp for å overkomme denne hindringen på best mulig måte. Det gir oss enormt med selvtillit, og, slik jeg ser det, en kjempestor fordel overfor konkurrentene, mener Bradley Wiggins.

Fabian Cancellara har vunnet dette rittet de to siste årene, men sveitseren er ikke med i år. Det gjør rittet mer åpent, hvis ikke den nye Sky-sykkelen vil vise seg overlegen da.

Ved siden av Kristoff, peker de fleste på Peter Sagan og Sep Vanmarcke som store favoritter.

Les også:

Volvo vil spraylakkere syklister

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Styret på denne smartsykkelen vibrerer når biler nærmer seg  

Slik sporer du din stjålne sykkel  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.