MARITIM

Skaper energi under vann – skal utnytte trykket og høster mer

Et gründerselskap i Larvik utvikler et energisystem som ved første øyekast kan se ut som en evighetsmaskin. Det er det ikke. Det er mer som en varmepumpe: Du får mer energi ut enn du bruker, ifølge oppfinneren. Det stiller andre seg skeptiske til.

Illustrasjonen på World Power Energys nettsider der baller faller ned i et kammer med atmosfærisk trykk. Striden står mellom gründerselskapet og tvilere på om det er praktisk mulig å få ballene over i vannet med høyt trykk, og samtidig bevare opp til 85 prosent av energien. Den skal høstes i skovlene på vei opp. Nøkkelen – og hemmelighetene – skal ligge i tårnet til venstre.
Illustrasjonen på World Power Energys nettsider der baller faller ned i et kammer med atmosfærisk trykk. Striden står mellom gründerselskapet og tvilere på om det er praktisk mulig å få ballene over i vannet med høyt trykk, og samtidig bevare opp til 85 prosent av energien. Den skal høstes i skovlene på vei opp. Nøkkelen – og hemmelighetene – skal ligge i tårnet til venstre. Illustrasjon: World Power Energy
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
21. feb. 2022 - 05:00
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.