MOBIL

Skal iPhone 6-kabelen fungere begge veier?

Rykter om ny USB-kabel til neste iPhone.

Sonny Dickinson postet dette bildet på Twitter. Pluggen til høyre skal være Apples nye USB-tilkobling som kan plugges inn begge veier. Dette eksisterer imidlertid fra før.
Sonny Dickinson postet dette bildet på Twitter. Pluggen til høyre skal være Apples nye USB-tilkobling som kan plugges inn begge veier. Dette eksisterer imidlertid fra før. Bilde: Twitter/Sonny Dickinson
Marius ValleMarius ValleJournalist
18. aug. 2014 - 18:14

Om ryktene stemmer kommer Apple til å lansere en USB-kabel du kan sette inn begge veier i PC-en eller laderen din sammen med iPhone 6.

Dette ifølge ryktespreder Sonny Dickinson, som har en relativt god historikk når det kommer til Apple-lekkasjer. Et bilde han har lagt ut på Twitter viser at det ikke vil spille noen rolle hvilken vei du forsøker å putte USB-pluggen inn.

Om det stemmer har i så fall Apple latt seg inspirere av en gammel idé. For slike plugger eksisterer allerede. Tanken er at plastbiten som dekker halve inngangen på pluggen erstattes med en skive som har kontakter på begge sider. Dermed vil den passe uansett.

Les også: - Lansering av ny iPhone i september

Ønsker patent

Apple har dog levert en patentsøknad som dekker dette til det amerikanske patentstyret forrige måned. Hvorvidt noe slikt kan godkjennes siden det allerede eksisterte før søknaden ble levert gjenstår å se.

I motsatt ende av Apples kabel vil man finne en Lightning-plugg, som fra før av kan plugges inn begge veier.

Les også: Denne lader mobilen uten en tråd

Ny USB-plugg løser flere problemer

Plugger som ikke er kresne på hvilken retning de settes inn ser for øvrig ut til å være den nye vinen. Arbeidsgruppen bak USB-standarden lanserte nylig spesifikasjonene til en ny type USB-kobling som fungerer uansett hvilken vei den settes inn.

USB Type C, som koblingen heter, har støtte for USB 3.1 med 10 Gbps båndbredde og en kraftoverføring på inntil 100 watt. Da spiller det heller ingen rolle hvilken ende du putter i PC-en og hvilken du putter i mobilen. Den kan dessuten like gjerne brukes til å lade en PC som en mobil.

Les mer: Slik blir USB-kabelen som lar deg plugge den inn begge veier

Vi antar dog at Apple ikke har hastverk med å bytte ut sin egen proprietære Lightning-standard. Da kan USB-plugger som kan dyttes inn begge veier være en god løsning. Om ryktene stemmer, selvsagt.

Les også:

Denne gjør alle lyspærer smarte

Slik får du lydbok på mobilen

Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.