OLJE OG GASS

Skal granske Goliat-utbyggingen og to andre utbygginger på norsk sokkel

Goliat-feltet er det første oljefeltet i norsk del av Barentshavet som blir satt i produksjon. Utbyggingen og driften har vært belemret med feil, mangler, ulykker, forsinkelser og store kostnadsoverskridelser
Goliat-feltet er det første oljefeltet i norsk del av Barentshavet som blir satt i produksjon. Utbyggingen og driften har vært belemret med feil, mangler, ulykker, forsinkelser og store kostnadsoverskridelser Foto: Eirik Helland Urke
26. okt. 2018 - 13:31
 

Goliat og to andre utbygginger på norsk sokkel skal granskes for å finne ut hva som har gått bra og dårlig.

Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt granskingsoppdraget til konsulentselskapet Acona, skriver nettavisen Sysla. Regjeringen ba i en stortingsmelding om helse, miljø og sikkerhet i vår tilsynet om å ta lærdom fra store utbygginger.

I tillegg til Goliat, som omtales som en skandaleutbygging, skal feltene Ivar Aasen og Aasta Hansteen undersøkes. Både tilsynets og oljeselskapenes rolle i utbyggingene skal undersøkes.

Det var Petro.no som omtalte saken først.

– Hva har vi gjort riktig og hva kunne vi gjort for å forhindre ting som har gått dårlig? Det gjelder både oss og selskapene, sier Ptil-sjef Anne Myhrvold til Sysla.

Hun sier det ikke er snakk om en skandalegransking, selv om Goliat-saken er den direkte årsaken til at den settes i gang.

Goliat-utbyggingen i Barentshavet har vært rammet av forsinkelser, feil, ulykker og en kostnadssprekk på 20 milliarder kroner.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.