MARITIM

Sjøfartsdirektoratet gir Boreal lov til å seile igjen

Sjøfartsdirektoratet ga onsdag kveld seilingstillatelse til båtene fra Boreal. Ferjetrafikken i landet settes i normal drift fra torsdag morgen.

Alvorlige sikkerhetsbrudd hos rederiet Boreal gjør at alle selskapets ferjer og hurtigbåter måtte legges til kai onsdag. Folk langs hele kysten ble rammet.
Alvorlige sikkerhetsbrudd hos rederiet Boreal gjør at alle selskapets ferjer og hurtigbåter måtte legges til kai onsdag. Folk langs hele kysten ble rammet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB
17. des. 2020 - 00:25

Etter at Boreal fikk en midlertidig seilingstillatelse fra Sjøfartsdirektoratet sent onsdag kveld, er fergene stort sett i drift igjen torsdag morgen.

Vegtrafikksentralen nord advarer samtidig på Twitter mot at det kan oppstå forsinkelser på de første avgangene til selskapet torsdag morgen.

På Sunnmøre er også hurtigbåtene i gang igjen, ifølge Sunnmørsposten. Bergens Tidende melder at selskapets fergesamband går som normalt i Vestland.

Sent onsdag kveld sa Sjøfartsdirektoratet følgende i en pressemelding:

– Sjøfartsdirektoratet har i kveld jobbet med oppfølgingsplanen fra Boreal, etter at den ble mottatt klokken 22. Etter en gjennomgang av planen ga direktoratet klokken 23 en midlertidig tillatelse.

Dette betyr at Boreal kan gjenoppta normal drift med et midlertidig sertifikat som er gyldig i tre måneder.

Krevende

– Dette har vært en krevende sak og mange passasjerer er blitt berørt. Det som nå har kommet fra rederiet viser at de har sett alvoret i saken og funnene. Vi har også hatt en god dialog med rederiet gjennom kvelden, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet.

Rederiet skal nå gi umiddelbar instruks til alle kapteinene som er om bord i det enkelte fartøy, og få en bekreftelse på at planen er mottatt og forstått.

Når bekreftelsene kommer til rederiet, kan det fartøyene settes i drift, opplyser Sjøfartsdirektoratet.

Tre statsråder var onsdag i møte med Sjøfartsdirektoratet onsdag kveld for å finne en løsning på ferjestansen som rammet store deler av kysten.

Normal trafikk torsdag

Ferjestansen kom etter at Sjøfartsdirektoratet onsdag trakk tilbake sikkerhetsstyringssertifikatet til rederiet. Konsekvensen var at alle rederiets fartøy måtte legges til kai og tusener av ferjepassasjerer ble rammet

– Det ble umiddelbart satt krisestab i Boreal, og det har blitt jobbet kontinuerlig utover onsdag ettermiddag og kveld for å ivareta passasjerene og nødvendig varetransport. Rederiet har en fortløpende og konstruktiv dialog med Sjøfartsdirektoratet i denne prosessen, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

 Konsernsjef Frode Arntsen i SalMar presenterer resultat for tredje kvartal i fjor.
Les også

Nytt rekordår for Salmar

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.