BYGG

Sjefsingeniør Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet fikk HMS-pris 

Og disse seks har utmerket seg, ifølge programkommitéen for Høydekonferansen som ble arrangert i Lillestrøm torsdag.

Sjefsingeniør Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet er ifølge juryen alltid åpen for å diskutere problemstillinger rundt arbeid i høyden.
Sjefsingeniør Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet er ifølge juryen alltid åpen for å diskutere problemstillinger rundt arbeid i høyden. Foto: Anders Lie Brenna
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
1. nov. 2018 - 19:05

Hvert år deler Høydekonferansen ut en HMS-pris til en person eller bedrift som har utmerket seg når det gjelder sikkert arbeid i høyden.

Torsdag, under midddagen på Høydekonferansen på Thon Hotel Arena på Lillestrøm, ble årets HMS-pris delt ut til sjefsingeniør Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet. Der har han ansvar for logistikk og beredskap, og ført mange tilsyn der arbeider med tilkomstteknikk foregår.

På arrangementet var han først ut av innlederne. Der viste til et økende antall personskader i forbindelse med med denne type arbeid i petroleumsnæringen, men at mengden fortsatt er lav. Sikkerhet og ulike tiltak for å forebygge ulykker stod sentralt under hele konferansen. 

Det tverrfaglige arrangementet samlet aktører fra både bygg og anlegg, olje og gass og energi og telekom, som arbeider i høyden.

Under konferansen fikk deltakerne se presentasjoner fra taumopedprodusenten ActSafe, utstyrsleverandøren Onix Work, Statnett, Petroleumstilsynet, Beerenberg, Equinor, Shell, Soft, Kruse Smith, Kjeller Vindteknikk og Høyden AS, som blant annet har utført arbeid i tau på fasaden til det nye Munch-museet i Oslo.

– Har bidratt sterkt

«Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet har bidratt sterkt til å fokusere på arbeid i høyden gjennom sin jobb i tilsynet. Han er alltid åpen for å diskutere problemstillinger rundt arbeid i høyden», heter det i juryens begrunnelse.

Valget av prisvinner ble avgjort ved avstemning blant medlemmene i Høydekonferansens programkomité (minus Enerwe), som blant annet bestod av prisvinneren selv.

Utviklingsdirektør Chul Christian Aamodt i Enerwe påpeker overfor TU Bygg at Sigmund Andreassen i Petroleumstilsynet ikke stemte på seg selv.

Daniel Kjørbeg Siraj sier han gjorde det dårligst i kontraktsrett da han studerte. I dag er det likevel det han jobber mest med.
Les også

Obos-sjefen: – Jeg hadde sikkert ikke passert kildetesten

 

Årets øvrige kandidater, med begrunnelse fra juryen:

De nominerte, fra venstre: Anders Mathisen (Statnett), Prisutdeler Jens O. Gran (Standard Norge), Oddbjørn Granlund (Ramirent) og Knut Arne Johnsen (Veidekke Bygg AS). AAK Safety og Can er ikke representert på bildet. <i>Foto:  Ovidia Eriksen</i>
De nominerte, fra venstre: Anders Mathisen (Statnett), Prisutdeler Jens O. Gran (Standard Norge), Oddbjørn Granlund (Ramirent) og Knut Arne Johnsen (Veidekke Bygg AS). AAK Safety og Can er ikke representert på bildet. Foto:  Ovidia Eriksen

Standard Norge

«Standard Norge fordi de er det eneste standardiseringsorganet i Norge som aktivt jobber med HMS-standarder for arbeid i høyden».

Hans Kristian Næss, AAK Safety  

«Hans Kristian Næss i AAK Safety som over lang tid har vært en ydmyk, men urokkelig forkjemper for HMS i forbindelse med arbeid i høyden».

Oddbjørn Granlund, Ramirent  

«Oddbjørn Granlund i Ramirentskolen. Han har over lang tid vært en tydelig stemme innenfor HMS ved arbeid i høyden i bygg- og anlegg».

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
Oddbjørn Samuelsen, leder for Repvåg Kraftlag. InfraNord
Les også

Vindkraftaktør om «steinørken»-utspill: – Ufint og viser null respekt

Bjørn Jacques, CAN

«Bjørn Jacques fordi han stått på barrikadene over lang tid når det gjelder HMS generelt og spesielt HMS inn mot arbeid i høyden».

Knut Arne Johnsen, Veidekke

«Knut Arne Johnsen i Veidekke fordi han har et særdeles høyt engasjement for sikkert arbeid i høyden, som er koblet opp mot høy grad av omsorg for at ansatte i Veidekke skal komme trygt hjem etter arbeidsdagen. Han er uredd og tøff i forhold til å si fra om noen følger reglene – og blir også møtt med stor grad av respekt».

Anders Mathisen, Statnett

«Han jobber utrettelig for å bedre sikkerheten til alle som jobber på Statnett-prosjekter. Særlig fordi han og teamet hans turde å satse på et innovativt og fremtidsrettet virkemiddel (VR) for å nå ut med et livsviktig budskap som ikke alltid får like mye oppmerksomhet i en hektisk hverdag der andre, mer spennende temaer lettere fanger målgruppen».

Fjordårets vinner var Finn Gunnar Jacobsen fra Aak Safety. I år som i fjor var det Jens O. Gran fra Standard Norge som delte ut prisen.

Høydekonferansen er et arrangement i regi av Enerwe AS, på initiativ fra AAK Safety.

MO I RANA 20240125
Innsiden av Giga Arctic, lagt i dvale inntil videre
Foto: Arash A. Nejad
Les også

Freyr: Kastet ut av nettkøen – krever å beholde strømtilgangen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.