KARRIERE

Sjefen din skyr konflikter

UTENFOR: Sjefen holder seg heller på kontoret enn å involvere seg for å løse konflikter på jobben.
UTENFOR: Sjefen holder seg heller på kontoret enn å involvere seg for å løse konflikter på jobben. Bilde: colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
5. des. 2008 - 09:23

Det viser en nordisk arbeidsmarkedsundersøkelse gjennomført av Visendi for bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

I Norge er 1158 ledere både i privat og offentlig sektor spurt.

– Må bli tøffere

– Jeg tror det er mange som har hatt en følelse av at norske ledere er noe mykere enn sine nordiske kolleger, og nå har vi fått det ettertrykkelig dokumentert. Men at de er såpass konfliktsky som de innrømmer her, det overrasker meg faktisk. Norske ledere må belage seg på å bli tøffere framover, sier Per Bergerud, administrerende direktør i Proffice, i en pressemelding.

Sju av ti norske ledere innrømmer at de har unngått å ta tak i problemer på arbeidsplassen for ikke å skape dårlig stemning, og fire av ti har tatt beslutninger som ikke nødvendigvis er de beste for bedriftens lønnsomhet, men som gjør at de blir godt likt blant sine ansatte.

Verre enn nedbemanning

I tillegg til å dukke unna problemer, og til tider prioritere ansatte foran lønnsomhet, viser resultatene at halvparten av alle ledere har opplevd situasjoner det siste året som har gjort at de ønsket de ikke var sjef.

Og har sjefen din denne følelsen, er det stor sjanse for at årsaken er dine eller dine kollegers personlige problemer.

Undersøkelsen viser nemlig at norske ledere heller går gjennom runder med oppsigelser og endringer i organisasjonen, enn å måtte involvere seg emosjonelt i ansattes personlige problemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.